Al final de l’entrada podeu votar pel diagnòstic que cregueu més encertat!

Us presentem, en aquesta ocasió, imatges de dos casos ( 1 i 2 ) de limfadenitis granulomatosa en boví.
A més podeu observar imatges ( A i B ) dels corresponents estudis histopatològics.
Finalment, caldrà que relacioneu cada imatge amb la seva histopatologia i el diagnòstic que cregueu correcte.

Sort!

CAS 1:

CAS 1: Lesió granulomatosa en el nòdul limfàtic traqueobronquial d'un vedell mascle de raça creuada de 13 mesos. A la imatge de sota es pot apreciar la lesió un cop tallat el nòdul limfàtic.

CAS 1: Lesió granulomatosa en el nòdul limfàtic traqueobronquial d’un vedell mascle de raça creuada de 13 mesos. A la imatge de sota es pot apreciar la lesió un cop tallat el nòdul limfàtic.

CAS 2:

CAS 2: Lesions granulomatoses al parènquima pulmonar i als nòduls limfàtics retrofaringi i mediastínic, en un vedell mascle de raça frisona de 10 mesos d'edat.

CAS 2: Lesions granulomatoses al parènquima pulmonar i als nòduls limfàtics retrofaringi i mediastínic, en un vedell mascle de raça frisona de 10 mesos d’edat.

ESTUDI HISTOPATOLÒGIC A:

Estudi histopatològic A: Inflamació granulomatosa amb presència d'àrees de necrosi, cèl·lules gegants multinucleades i les estructures que assenyalen les sagetes (tant a la necrosi com a l'interior de les cèl·lules).

Estudi histopatològic A: Inflamació granulomatosa amb presència d’àrees de necrosi, cèl·lules gegants multinucleades i les estructures que assenyalen les sagetes (tant a la necrosi com a l’interior de les cèl·lules).

ESTUDI HISTOPATOLÒGIC B:

Estudi histopatològic B: Inflamació granulomatosa amb presència d'àrees de necrosi, cèl·lules gegants multinucleades i les estructures que assenyala la sageta.

Estudi histopatològic B: Inflamació granulomatosa amb presència d’àrees de necrosi, cèl·lules gegants multinucleades i les estructures que assenyala la sageta.

Quin és el teu diagnòstic? (19)

%%RATING%%

 

El Cas 1 es correspon amb l'estudi histopatològic A i el diagnòstic correcte és una limfadenitis fúngica ja que es poden observar les hifes tant a les àrees de necrosi com a l'interior de les cèl·lules gegants multinucelades.

 

El Cas 2 correspon a l'estudi histopatològic B i a un diagnòstic de tuberculosi. Les lesions granulomatoses característiques, la presència de cèl·lules de Langhans i la observació de bacils àcid alcohol resistents a la tinció de Ziehl Neelsen així ho confirmen.

 

Tanmateix, qualsevol de les dues lesions era, macroscòpicament, compatible amb tuberculosi i per tant era imprescindible enviar mostra per la seva confirmació laboratorial.

 
Your answers are highlighted below.
Question 1
A
Cas 1 Estudi B Nocardia / Cas 2 Estudi A Pneumònia verminosa
B
Cas 1 Estudi B Tuberculosi / Cas 2 Estudi A Actinomyces
C
Cas 1 Estudi A Limfadenitis fúngica / Cas 2 estudi B Tuberculosi
D
Cas 1 Estudi A Tuberculosi / Cas 2 estudi B Limfadenitis fúngica
Once you are finished, click the button below. Any items you have not completed will be marked incorrect. Get Results
There is 1 question to complete.