Ens veiem a Barcelona en el proper Simposi Europeu de Gestió Sanitària Porcina

L’edició del proper Simposi Europeu de Gestió Sanitària Porcina es durà a terme a la ciutat de Barcelona els dies 9 i 11 de maig de 2018. El comitè organitzador està integrat per investigadors de la Facultat de Veterinària de l’IRTA-CReSA i la UAB

El primer ESPHM va ser organitzat per l’European College of Porcine Health Management (ECPHM) el 2009 a Copenhaguen (Dinamarca). Les reunions posteriors es van organitzar a Hannover (Alemanya) el 2010 i Helsinki (Finlàndia) el 2011. Després de la creació de la European Association of Porcine Health Management (EAPHM) el 2010, es van organitzar els següents simposis per part de l’EAPHM, l’ECPHM i els organitzadors locals. Mitjançant aquesta fórmula organitzativa, l’ESPHM s’ha celebrat fins ara a Bruges (Bèlgica), Edimburg (Regne Unit), Sorrento (Itàlia), Nantes (França), Dublín (Irlanda) i Praga (República Txeca) del 2012 al 2017 Per tant, el simposi s’està consolidant i la 10a edició se celebrarà al 2018 a Barcelona (Catalunya). A més, la consolidació no es tracta només d’una organització anual, sinó també d’un nombre creixent de delegats, arribant al màxim d’aproximadament 1600 assistents l’any passat.

L’ESPHM és l’expressió d’una llarga necessitat a nivell europeu. La manca d’un congrés de veterinaris porcins continental com a Amèrica del Nord (American Association of Swine Veterinarians Annual Meeting) i Àsia (Asian Pig Veterinary Society), va impulsar primer l’ECPHM i després l’EAPHM a organitzar una reunió anual dedicada a tots els subjectes de la porcina gestió sanitària. La filosofia del simposi consisteix a muntar un programa de qualitat, amb coneixements cientificotècnics d’avantguarda, orientats a la pràctica, capaços d’atraure l’atenció dels veterinaris porcins d’arreu d’Europa, però amb plena vocació internacional. El contingut del simposi inclou conferències convidades, iniciant-se sempre amb la producció porcina d’última generació del país organitzador, així com comunicacions orals i pòsters.

Res del mencionat ha estat ni serà factible sense l’aportació de ponents, delegats i presidents, així com el finançament de socis i seguidors. El nostre profund agraïment a tots ells; seran el nucli de l’ESPHM 2018! D’altra banda, el nostre profund reconeixement als membres del consell de l’ECPHM i l’EAPHM, ja que representen l’ànima i l’esperit de l’ESPHM.

Catalunya és una magnífica i bonic país amb possibilitats de turisme/vacances pràcticament infinites. Barcelona és una ciutat cosmopolita en la que us sentireu com a casa. Podeu triar  de la cultura al medi ambient i la natura, des del mar fins a la muntanya, des d’exposicions fins a festes … segurament, trobareu la vostra activitat preferida. Descobriu, tasteu, experimenteu i gaudiu!

Esperem veure-us a Barcelona el 2018!

Coneix més sobre l'autor d'aquest post:

Investigador del Programa de Sanitat Animal. IRTA-CReSA. Catedràtic de la UAB. joaquim.segales@irta.cat