#ESPHM2018 una edició d’èxit

El 10è Simposi Europeu de Gestió de la Salut Porcina (en anglès European Symposium of Porcine Health Management, ESPHM) es va celebrar a Barcelona (Espanya) entre el 9 i l’11 de maig de 2018. A la reunió van assistir un total de 1.906 delegats, incloent tant congressites normals com expositors i premsa, de 55 països diferents de tot el món. El simposi va ser un gran èxit d’assistència i d’aspectes organitzatius. Es van rebre nombrosos comentaris positius durant i després de la seva celebració.

Els continguts científics van ser molt apreciats pels delegats. L’ESPHM va començar amb la presentació clàssica sobre la producció porcina del país organitzador (Espanya en aquest cas). Els principals focus del congrés eren el cost de les malalties, la pesta porcina africana, la bioseguretat i la gestió de les ventrades grans. Aquests temes van ser abordats per vuit experts reconeguts a nivell mundial  i les taules rodones van afavorir una important participació dels delegats. A més de nou conferències magistrals, el congrés comptava amb 50 comunicacions orals en diferents temes, incloent una sessió per a residents del European College of Porcine Health Management (ECPHM) i fins a 390 presentacions de pòsters.

Commitè organitzador local (IRTA-CReSA): Enric Mateu, Marina Sibila, Joaquim Segalés and Mariano Domingo.

Cal destacar que l’ESPHM 2018 comptava amb un suport molt important de la indústria porcina , amb 10 patrocinadors d’or, quatre de plata i dos de bronze, sis col·laboradors i set patrocinadors dels mitjans de comunicació . El Comitè Organitzador de l’ESPHM 2018 agraeix molt la seva contribució i ajuda per fer del simposi un esdeveniment inoblidable.

Un cop més, l’ESPHM va ser una col·laboració conjunta entre tres parts, incloent ECPHM, l’Associació Europea de Gestió de la Salut Porcina (EAPHM) i, per a l’ESPHM 2018, el Centre de Recerca en Sanitat Animal (CReSA) de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) com a Comitè Organitzador Local (LOC). L’ESPHM de Barcelona ha estat la 10a edició del simposi, que representa la consolidació d’una reunió que va començar a Copenhaguen (Dinamarca) el 2009 amb 220 delegats. Des de llavors, el congrés ha evolucionat a tots els nivells, amb més de 1.540 delegats a l’edició anterior a Praga (República Txeca) l’any 2017. Aquesta és una prova evident de l’interès creixent que ofereixen els continguts científics de l’ESPHM, no només per Veterinaris europeus, però també a la comunitat internacional. Tot i que es va establir a Europa, l’ESPHM aspira a ser una font de coneixements en el seu camp per a tot el planeta.

Vistes de l’Auditori.

Des del LOC, IRTA-CReSA, volem expressar el nostre sincer agraïment a les juntes de  l’ECPHM i l’EAPHM pel seu suport a l’organització de l’esdeveniment, així com a tots els socis patrocinadors. A més, el nostre reconeixement a tots els ponents convidats, i presentadors de comunicacions orals i pòsters; són l’ànima real d’aquest simposi! Finalment, el nostre agraïment a Grupo Pacífico, l’operador professional del congrés que va fer un treball increïble per convertir l’ESPHM 2018 en un memorable simposi.

Coneix més sobre l'autor d'aquest post:

Investigador del Programa de Sanitat Animal. IRTA-CReSA. Catedràtic de la UAB. joaquim.segales@irta.cat