Setmana mundial del cervell 2013

La Setmana mundial del cervell tindrà lloc entre l’11 i el 15 de març de 2013. L’objectiu de les activitats que s’han planificat per a aquesta setmana és conscienciar la societat de com funciona el cervell i del treball que duen a terme els investigadors per aconseguir un major coneixement en aquest camp.

Naturalment, els estudis sobre malalties cerebrals, que pretenen millorar el coneixement actual de la seva patogènia, així com de la seva prevenció i tractament, tindran una gran rellevància durant aquestes jornades.

El CReSA, tal com ja va fer en anys anteriors, participarà activament oferint activitats a estudiants en les que aprendran sobre les encefalopaties espongiformes transmissibles (EET).

Les EET són malalties neurodegeneratives, també conegudes com a malalties causades per prions, que causen greus danys al cervell. Algunes d’elles afecten a animals, com la tremolor ovina, que afecta als petits remugants, i l’encefalopatia espongiforme bovina (EEB), que afecta al bestiar boví. Aquesta és la raó per la qual el CReSA estudia aquestes malalties. La EEB, a més, és una zoonosis, el que significa que també pot afectar al cervell humà.

Entre les activitats que s’han planificat, els participants tindran l’oportunitat de visitar les instal•lacions de recerca del CReSA i de participar en un seminari (impartit al CReSA o a la mateixa escola) on els investigadors que estudien els prions explicaran als estudiants les contribucions que el centre aporta a la societat en relació amb les malalties causades per prions.

Les activitats per a estudiants s’hauran de reservar amb antelació. Per a més informació, consulti el lloc web del Programa d’Activitats Escolars.

Neurones espongiformes

Neurones espongiformes

Coneix més sobre l'autor d'aquest post:

Investigador de l'IRTA-CReSA. Laboratori PRIOCAT - SESC (Suport a Escorxadors) - Diagnòstic TBC. enric.vidal@irta.cat