Tercer congrés ibèric sobre prions

Els passats 2 i 3 de Novembre es va celebrar a Saragossa el tercer congrés Ibèric de prions. Aquesta trobada agrupa científics que estudien les malalties priòniques tant de l’àrea de veterinària com de medicina humana i grups que treballen en resoldre la misteriosa estructura dels prions.

portada

Com a representant del CReSA vaig anar a explicar alguns resultats del estudis que fem a la unitat de biocontenció de nivell 3 del CReSA sobre aquestes malalties. En concret estudis en un model de ratolí transgènic que serveix per avaluar la susceptibilitat dels conills a aquestes malalties.

Es pensava, fins fa poc, que els conills eren resistents a aquests extranys agents infecciosos. Un cop es va demostrar que no, ara ens interessava saber a quins prions eren més sensibles. Els resultats ens indiquen que els conills són especialment susceptibles, entre d’altres, a prions originats en vaquí com la Encefalopatía Espongiforme Bovina en les seves variants clàssica i atípica.

rueda prensa

Això no significa que haguem de patir una nova epidèmia de “conills bojos” cal pensar que aquests experiments es basen una exposició als prions que no es dona de forma normal al camp. Però és una informació que cal tenir en compte alhora d’escollir la fons de proteïna en els pinsos de conill.

Durant el congrés diferents grups catalans, de l’estat Espanyol, Portugal i d’altres països con el Regne Unit , Itàlia o Alemanya van discutir els últims avenços en la recerca que es du a terme en aquest camp.

Enllaç a la web del congrés.

 

 

Les activitats que es duen a terme en prions al CReSA han estat finançades per un projecte del ministeri AGL2008-05296-CO2 i per dos projectes Interreg (COTSA i TransPRION).

Logo Transprion 1

LOGO

logo_cooperaci_n

logo_europa_fondos_feder

 

 

 

Invertimos en su futuro   “we are investing in the future”

Coneix més sobre l'autor d'aquest post:

Investigador de l'IRTA-CReSA. Laboratori PRIOCAT - SESC (Suport a Escorxadors) - Diagnòstic TBC. enric.vidal@irta.cat