Ens visita l’Escola Torre de la Llebre de Rubí per dissenyar un videojoc científic

L’alumnat de 5è de l’escola pública de primària L’Escola Torre de la Llebre de Rubí participa al concurs “Científics en joc”, en què han de dissenyar un videojoc sobre ciència.

El projecte “Científics en joc” és un concurs escolar promogut per la Generalitat de Catalunya, que consisteix en dissenyar un videojoc sobre una persona investigadora catalana en actiu. L’alumnat del CEIP Torre de la Llebre ha escollit fer el videojoc sobre la recerca de la Dra. Llilianne Ganges, investigadora del subprograma de malalties exòtiques i experta en Pesta Porcina Clàssica i Pestivirus.
La Llilianne els va explicar en què consisteix la recerca i la sanitat animal.

La Llilianne els va explicar en què consisteix la recerca i la sanitat animal.

Els infants van poder visitar les instal·lacions del centre i van escoltar amb atenció la Llilianne, que els va explicar en què consisteix dedicar-se a la ciència, per a què serveix i què s’investiga a l’IRTA-CReSA. Tot seguit, van fer un taller de microbiologia en què comparaven els microorganismes de les mans netes i les mans brutes, i també els que hi ha a la boca i els que hi poden haver a la planta de les sabates, amb l’ajuda de la Mònica Alberch, en José Alejandro Bohórquez, la Miaomiao Wang i la Marina Torres. Aquesta experiència al nostre centre i tot el que han après els serà molt útil i els ajudarà a dissenyar millor el seu videojoc. Tenim ganes de veure’l!

La Mònica ensenyant com s'agafen les mostres amb els hisops.

La Mònica ensenyant com s’agafen les mostres amb els hisops.

Exemple de resultat de les plaques.

Exemple de resultat de les plaques. Esquerra: mans brutes/mans desinfectades. Dreta: boca/sabata.

Foto de grup a la porta de l'IRTA-CReSA.

Foto de grup a la porta de l’IRTA-CReSA.

Coneix més sobre l'autor d'aquest post:

Comunicació Centre de Recerca en Sanitat Animal (IRTA-CReSA). Programa Sanitat Animal IRTA. marina.torres@irta.cat