Estudi publicat en Veterinary Pathology sobre el sistema immunològic de les fures

Beatriz Vidaña, estudiant de postgrau en el CReSA, és l’autora de l’article “Immune system cells in healthy ferrets: an immunohistochemical study”, publicat a la revista científica Veterinary Pathology. Es tracta d’un estudi descriptiu sobre el sistema immunològic de les fures, present en cada vegada més llars i un model animal comunament utilitzat per caracteritzar diverses condicions fisiològiques i patològiques.

Hurones B. vidana

IHC mostra a gran augment diferents cèl·lules del sistema immunitari del fura

Vidaña afirma que pocs estudis van focalitzat la seva atenció en la tècnica de l’inmunohistoquímica (IHC) en fures,  ideal per a la caracterització de les cèl·lules del sistema immunològic en teixits fixats en formol parafinats.

Aquesta informació que ofereix Vidaña sobre la identificació de cèl·lules immunes, tant d’òrgans limfoides com no-limfoides en els teixits de fures sanes, serveixen de base per a futurs estudis patològics, per que el coneixement més detallat de la distribució normal de les cèl·lules i s’entendrien millor els canvis patològics en diverses malalties degeneratives, infeccioses i no infeccioses.

  • Immune System Cells in Healthy Ferrets: An Immunohistochemical Study.Vidaña B, Majó N, Pérez M, Montoya M, Martorell J, Martínez J. Vet Pathol published online 17 September 2013.  DOI: 10.1177/0300985813502815. |  Per veure l’article complet  |


Article relacionat:
Un estudi descriptiu sobre el sistema immunològic dels porcs

  • Immunohistological study of the immune system cells in paraffin-embedded tissues of conventional pigs. Chianini F, Majo N, Segales J, et al. Vet Immunol Immunopathol. Published October 2001; 82:245-255.       |  Per veure l’article complet  |
 

Per mes informació, contacta amb:

Beatriz Vidaña Mateo
Estudiant de postgrau en el CReSA
Correu electrònic: beatriz.vidana@cresa.uab.cat
Tlfn: 93 581 15 97; Fax: +34 93 581 44 90
Edifici CReSA. Campus de la UAB
08193 Bellaterra (Cerdanyola del Vallès) Spain

Coneix més sobre l'autor d'aquest post: