Investigadores de l’IRTA-CReSA visiten la Universitat de Wageningen

La investigadora Florencia Correa Fiz i l’estudiant de doctorat Jinya Zhang van realitzar una estada a la Wageningen University & Research d’Holanda, al laboratori del Dr. Jerry Wells, amb una beca concedida per la xarxa internacional de centres d’investigació veterinària de malalties epizoòtiques (EPIZONE) .

Aquest treball forma part d’una col·laboració entre la Universitat de Wageningen i l’IRTA-CReSA sobre sobre un projecte de recerca d’ “Estratègies de protecció enfront de la Pesta Porcina Africana: de la recerca bàsica a l’aplicada”, liderat per Fernando Rodríguez, director del Programa de Sanitat Animal de l’IRTA.

EPIZONE European Research Group (ERG) és la xarxa internacional d’instituts d’investigació veterinària que treballen en malalties epizoòties d’animals, incloses aquelles que poden tenir potencial zoonòtic. Exerceix un paper clau en la investigació sobre prevenció, detecció i control de malalties animals i zoonosis per reduir els riscos i danys a la salut animal i els riscos per a la salut pública a la Unió Europea.

Els objectius d’EPIZONE és millorar, estandarditzar i desenvolupar nous mètodes de diagnòstic, vacunes, estratègies d’intervenció, vigilància, estudis epidemiològics i anàlisi de risc, per tal de millor prevenció i control de malalties infeccioses dels animals com la febre aftosa, la influença aviària, la pesta porcina clàssica i les malalties transmeses per artròpodes (paparres i mosquiteres) com la llengua blava, el virus de Schmallenberg, la pesta porcina africana, la pesta equina africana, la cria del Congo febre i febre del Nil Occidental. L’IRTA-CReSA és un dels socis de la xarxa EPIZONE.

Coneix més sobre l'autor d'aquest post:

Centre de Recerca en Sanitat Animal (IRTA-CReSA). Programa de Sanitat Animal IRTA. marina.torres@irta.cat Tel. +34 93 467 40 40 Ext. 1788