Investigadors de l’IRTA-CReSA participen al curs de Coronavirus organitzat per la Universitat de Hong Kong

Del 6 al 13 de juliol es va realitzar el 15è curs de Virologia de la HKU-Pasteur sobre Coronavirus a la Universitat de Hong Kong.

El Dr. Roberto Bruzzone, el Dr. Malik Peiris i el Dr. Chris Mok (HKU-Pasteur Research Pole School of Public Health) i el Dr. Noel Tordo (Institut Pasteur) van ser els organitzadors del curs i alguns dels millors investigadors en el camp van ser part dels professors que van impartir el curs. El Te Nigeer i el Jordi Rodon (estudiants de doctorat) i la Júlia Vergara-Alert (investigadora) de la línia d’investigació de MERS-CoV a l’IRTA-CReSA van assistir al curs i van presentar els últims avenços del grup.

Durant una setmana tots els participants van tenir temps per a revisar la situació actual en la investigació en coronavirus i identificar les mancances en el coneixement dels mateixos, amb especial èmfasi en l’origen, l’evolució, la transmissibilitat, la biologia molecular, les característiques epidemiològiques i clíniques del SARS- i el MERS-CoV. A més, pels tallers pràctics es van realitzar grups de 5-6 estudiants i se’ls va desafiar a dissenyar una proposta de projecte sobre un determinat tema: transmissió, vacunes, ecologia i filogènia, interacció virus-hoste, etc. Al final del curs tots els grups van tenir 30 minuts per a presentar el seu treball als professors i a la resta de companys de classe. Te Nigeer i el seu equip van guanyar el premi a la millor proposta. Finalment, tots els participants es van reunir per dinar a l’icònic restaurant Jumbo Kingdom.

Aquesta activitat forma part del projecte Zoonotic Anticipation and Preparedness Initiative (ZAPI) [Innovative Medicines initiative (IMI) grant 115760], amb el suport i finançament de l’IMI i la Comissió Europa i la contribució de col·laboradors membres de la Federació Europea d’Indústries i Associacions Farmacèutiques (EFPIA).

Més informació:

Coneix més sobre l'autor d'aquest post:

Investigadora postdoctoral del Subprograma de malalties exòtiques. julia.vergara@irta.cat