La teva veu en la recerca a Europa

Euroscience és una organització europea sense ànim de lucre que té com a missió ser la veu dels científics europeus, servir com a intermediària per a tots aquells que vulguin interactuar amb científics europeus i ser una plataforma per a que els responsables polítics connectin amb els científics i institucions científiques a nivell europeu.

Euroscience està oberta a professionals de la investigació, professors, estudiants, administradors científics, responsables polítics i, en general, als ciutadans interessats en la ciència i tecnologia i la seva vinculació amb la societat.

Sóc membre electe del junta directiva d’Euroscience des de juliol de 2012. Per mi, aquesta és una fantàstica oportunitat que em permet contribuir en el foment del compromís públic amb la ciència.  No en va Euroscience ha creat al llarg dels anys eines importants per promoure la comunicació entre el públic, els responsables polítics, la indústria, els mitjans de comunicació i els científics.

Una de les eines és la publicació oficial Euroscientist. Aquesta revista es compon d’articles, opinions i continguts de temes variats que afecten els científics europeus: polítiques científiques, ciència en la societat, trajectòria científica, ètica, innovació, estil de vida científic, etc. Recentment, Euroscientist ha tornat a publicar nous continguts que es poden trobar al seu lloc web. Un exemple són les entrades que s’han publicat durant el mes de febrer de 2013.

La segona eina creada per l’organització és el Euroscience Open Forum (ESOF), una reunió biennal i interdisciplinària de científics europeus. El seu objectiu és presentar els avenços més punters en ciència i tecnologia, promoure el diàleg i estimular l’interès públic en tots els aspectes de la ciència i tecnologia.

El pròxim ESOF se celebrarà el 2014 i tindrà lloc a Copenhaguen. Les propostes dels temes que es tractaran a les sessions ja estan disponibles: una societat sana; la revolució de la ment; gestió dels recursos mundials; l’aprenentatge al segle XXI; economia verda; món material i virtual; urbanització, disseny i habitabilitat; i ciència, democràcia i ciutadania. L’ESOF de 2013 serà una oportunitat única per a que científics destacats, joves investigadors, estudiants, emprenedors, responsables polítics, periodistes i el públic en general puguin tractar sobre els nous descobriments i debatre sobre la direcció que pren actualment la recerca en totes les disciplines científiques.

GO TO, READ and CONTRIBUTE TO euroscientist.com!

Euroscience: http://www.euroscience.org

Euroscientist: http://www.euroscientist.com

ESOF: http://www.esof.eu

Coneix més sobre l'autor d'aquest post: