Pràctiques al CReSA, una bona experiència

Sóc l’Emily Rodriguez, una estudiant de Tècnic Superior d’Anatomia Patològica de l’institut El Pinar de Nuestra Señora de Valldoreix i durant un any he estat en l’àmbit laboral com a tècnic de laboratori al CReSA. A mi, com a estudiant, m’ha agradat molt ja que aquí s’aprèn tot el que fa referència a aquesta professió i no només a nivell educatiu sinó que també aprens a treballar en equip.

L’ambient de feina que es respira en aquest centre és excel·lent. Jo, com a estudiant, tenia por de ser menyspreada però ha estat tot el contrari, el personal et dedica tota la atenció que pot per poder respondre a qualsevol dubte que tinguis.

Al CReSA et deixen practicar-ho tot sobre el que estàs estudiant. En el meu cas, han confiat en mi i he pogut adquirir coneixements pràctics d’anatomia patològica, des de la recepció de les mostres fins a la valoració final al microscopi.

 
Emily AP (2)

He fet tot el procés d’identificació, registre i inclusió de mostres en parafina, elaboració de blocs, microtomia i tincions tant de rutina com específiques per a la detecció de bacteris o estructures bàsiques tissulars. També he pogut practicar tècniques més complexes com immunohistoquímiques o hibridacions in situ, i aprendre nocions bàsiques de biologia molecular o bacteriologia. I a part d’aquestes tècniques, com a estudiant a només un pas de sortir al món laboral, he adquirit tots els coneixements de com es treballa amb bones pràctiques de laboratori (BPL), cosa molt important en els laboratoris de recerca animal.

Per a mi personalment ha estat una experiència molt bona i he après tot el que fa referència al laboratori d’anatomia patològica gràcies als tècnics Mònica Pérez Maillo i Maria Jesus Navas. Elles han estat les persones que m’han aportat tot el coneixement.

Coneix més sobre l'autor d'aquest post:

Centre de Recerca en Sanitat Animal (IRTA-CReSA). Programa de Sanitat Animal IRTA. marina.torres@irta.cat Tel. +34 93 467 40 40 Ext. 1788