Un bloc de tots, per a tots

¿Sabies que al CReSA estudiem malalties dels animals, incloent-hi aquelles que poden arribar a  ser un problema de salut pública?… que controlem que les vaques sacrificades a escorxadors catalans estiguin lliures de prions (malaltia de les “vaques boges”)? … que vigilem que les aus silvestres no siguin portadores del virus de la grip aviària i del Nil occidental? … que organitzem cada any visites a estudiants de secundària als nostres laboratoris? … que tenim un canal de vídeos i una revista gratuïta per a tots els públics?

Suposo que alguns de vosaltres si que ho sabeu, però la gran majoria no. Per això, des de fa ja uns mesos, vaig començar a desenvolupar el projecte CReSA & the city juntament amb el nostre informàtic. Com veureu, havíem anat fent algunes proves, introduint  alguns posts sobre jornades i publicacions. Però no acabava d’agradar-nos. Era suficient per crear interès? Per què informar sobre això en el blog i no al nostre web? I el més important: a quin públic ens dirigíem amb aquesta informació?

Havia assistit a diverses jornades i fòrums en els quals es destacava la utilitat de les xarxes socials i dels blocs. Recentment, en una sessió del Campus Gutenberg es va discutir quina hauria de ser l’estratègia d’un bloc en  una institució de recerca: Qui hauria de ser el públic objectiu? Quin tipus d’informacions s’hi haurien d’incloure? Jo ja portava mesos donat voltes a aquest tema: hauria de ser un bloc escrit exclusivament per mi, personalista? No ho crec…

Crec que el bloc del CReSA ha de ser un bloc corporatiu, en el que tinguin cabuda tots els que formem part d’aquesta institució. Tots tenim alguna cosa a dir. Tots tenim coses interessants de les que informar a la societat: els investigadors, els estudiants, els tècnics i el personal de suport. Som més de cent persones altament motivades que, malgrat els sots que anem trobant pel camí, treballem dia a dia per a la societat, per als ciutadans. D’aquí el nom del bloc: CReSA & the city. I aquest serà el nostre públic.

Des d’avui, CReSA & the city serà un portaveu del CReSA per al públic en general. Us informarem sobre les nostres idees i opinions, els nostre projectes de recerca, els nostres assoliments i  les activitats que organitzem i que us poden interessar. Sense tecnicismes, sense complicacions. Un bloc de tots nosaltres per a tots vosaltres.

Esperem que ens seguiu i que ens recomaneu. El nostre èxit depèn de vosaltres.

Coneix més sobre l'autor d'aquest post:

Centre de Recerca en Sanitat Animal (IRTA-CReSA). Programa de Sanitat Animal IRTA. marina.torres@irta.cat Tel. +34 93 467 40 40 Ext. 1788