Lectura de treball de recerca sobre Influença porcina

Tufária Mussá, estudiant de doctorat del CReSA, efectuarà el proper dia 16 de juliol la lectura i defensa del seu treball de recerca titulat “In vitro study of Swine Influenza Virus (H3N2) and TLR agonists interaction with porcine bone marrow derived dendritic cells”, dirigit per la Dra. Maria Montoya.

El projecte “Noves estratègies vacunals i immunomoduladores basades en l’estimulació de les cèl·lules dendrítiques porcines utilitzant com a model el virus de la grip” pretén aprofundir en el coneixement del paper immunomodulador que juguen les cèl·lules dendrítiques (CDs) porcines, amb l’objectiu final d’aprofitar aquest coneixement en el disseny de futures vacunes potencialment més eficaces.

El virus de la grip porcina és una rellevant malaltia respiratòria del porc. En ocasions, s’ha subestimat la seva verdadera importància possiblement degut al impacte d’altres malalties respiratòries porcines. El fet de que la grip porcina es consideri una zoonosi, donat que les soques de la grip que circulen en porcs  poden transmetre’s a l’home, i que el porc pot actuar com a hoste intermediari per a la transmissió dels virus de la grip aviària als humans, posen de manifest la rellevància d’un adequat control d’aquesta malaltia.

El treball de recerca de Tufária Mussá mostra part dels resultats obtinguts en aquest projecte. 

La lectura i defensa es realitzarà el proper dia 16 de juliol de 2009, a les 10:00h, Aula J205 de la Facultat de Biociències de la UAB (Aulari Central).

Per a contactar amb l’autora d’aquest treball:

Tufária Nazimo Ibrahimo Mussá
Estudiant de doctorat
Unitat d’Immunologia (CReSA)
Correu electrònic: tufaria.mussa@cresa.uab.cat

Per a contactar amb el investigador principal d’aquest projecte:

Dra. Maria Montoya
Investigadora
Unitat d’Immunologia (CReSA)
Correu electrònic: maria.montoya@cresa.uab.cat
Telèfon: +34 93 581 45 62
Fax: +34 93 581 44 90
Edifici CReSA. Campus UAB
08193 Bellaterra (Barcelona) Espanya


¡Recomana aquesta pàgina!: