L’AGAUR atorga al CReSA un ajut per a la divulgació científica

El CReSA ha rebut una subvenció de l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) per a finançar el projecte “Què en saps de les malalties dels animals que consumeixes?”. Es tracta d’una acció dirigida a tots els públics amb la finalitat de donar a conèixer socialment la importància de la recerca en sanitat animal com a eina de progrés i benestar.

Presentada a la convocatòria d’ajuts per al finançament d’actuacions en l’àmbit de la divulgació científica (ACDC), l’acció consisteix en l’adaptació al català del web educatiu en castellà http://www.saludenlagranja.com, un espai dedicat a la difusió de la ciència, dirigit al públic general i que ofereix continguts relacionats amb malalties animals amb notable impacte econòmic, sanitari i inclús de salut pública (“mal de les vaques boges”, grip aviària, llengua blava, salmonel·losi, etc…). Els usuaris poden saber què és cada una d’aquestes malalties, quins símptomes mostren els animals afectats, com es fa el diagnòstic, el tractament i la prevenció, i si es transmeten a l’home. També poden “viatjar del laboratori a la granja” i saber què fan els investigadors del CReSA per a solucionar aquests problemes.

A més, es crearan nous continguts d’actualitat, com la grip porcina i la campilobacteriosi, i un nou canal interactiu a través del qual els usuaris (ciutadans, estudiants i periodistes científics) podran fer consultes en aquesta matèria.

Els ajuts ACDC es concedeixen a investigadors/es adscrits/es a les universitats catalanes, als centres de recerca i a altres institucions públiques o privades sense finalitat de lucre situades a Catalunya per al finançament d'actuacions en l'àmbit la divulgació científica de les activitats d'R+D+I, per tal de donar a conèixer socialment la importància d'aquestes activitats com a eines de progrés, benestar i competitivitat.

Per a contactar amb la responsable del projecte al CReSA:

Dra. Elisabet Rodríguez González
Responsable de Comunicació (CReSA)
Correu electrònic: elisabet.rodriguez@cresa.uab.cat
Telèfon: +34 93 581 45 64
Fax: +34 93 581 44 90
Edifici CReSA. Campus UAB
08193 Bellaterra (Barcelona) Espanya

Vols fer una visita virtual al CReSA?:

http://www.cresa.es/cresa3/default.asp?mod=strmenu16

Per saber-ne més sobre l’AGAUR:

http://www10.gencat.net/agaur_web/AppJava/catala/index.jsp


¡Recomana aquesta pàgina!: