Cisticercosi i bioseguretat: temàtiques del CReSA en el Congrés ISAH 2009

Investigadors de la Unitat d’Epidemiologia del CReSA van participar en el XIV Congrés Internacional en Higiene Animal (Congrés ISAH 2009) celebrat a Vechta, Alemanya. Els temes tractats a les seves dues comunicacions van ser la cisticercosi bovina i la bioseguretat.

El Congrés ISAH 2009 es va celebrar els darrers 19-23 de juliol 2009 a Vechta, Alemanya. La missió de la Societat Internacional per a la Higiene Animal (ISAH) és promoure la sanitat i el benestar animal, la bioseguretat, la protecció ambiental i la sostenibilitat de la cria animal mitjançant la millora del coneixement, la promoció de la recerca, la creació de xarxes interdisciplinàries i la transferència de coneixement i informació.

Les contribucions del CReSA es resumeixen a continuació:

Actualització de la cisticercosi bovina a Catalunya (nord-est d’Espanya)
Allepuz, A; Napp, S; Panades, J; Ortuno, A; Gutierrez, J; Morato, J; Codony, F; Fittipaldi, M; Adrados, B; Domingo, M; Casal, J.
L’objectiu d’aquest treball va ser actualitzar els resultats del programa de monitorització amb dades del 2008, i avaluar la hipòtesis del subministrament d’aigua com la via d’infecció més important.  La presència de noves granges afectades durant el 2008 i el increment en el número d’escorxadors que descriuen animals infectats, suggereixen una exposició continuada a ous de T. saginata. El subministrament d’aigua per als animals continua semblant la via més freqüent d’infecció.

  • Descarregui’s l’abstract complet: pdf

Percepció de la importància de les mesures de bioseguretat pels veterinaris i grangers en granges porcines espanyoles
Simon-Grife, M; Garcia, I; Allepuz, A; Casal, J.
L’objectiu d’aquest estudi va ser analitzar la influència de l’opinió dels veterinaris sobre la importància que els grangers atribueixen a les diferents mesures de bioseguretat. Els resultats són interessants donat que la introducció d’animals en una granja s’ha considerat la via més comuna d’introducció de noves malalties.

  • Descarregui’s l’abstract complet: pdf

Per a contactar amb el coautor de les comunicacions:

Dr. Alberto Allepuz Palau
Investigador
Unitat d’Epidemiologia (CReSA)
Correu electrònic: alberto.allepuz@cresa.uab.cat
Telèfon: +34 93 581 45 57
Fax: +34 93 581 44 90
Edifici CReSA. Campus UAB
08193 Bellaterra (Barcelona) Espanya

Per saber-ne més sobre la Unitat d’Epidemiologia del CReSA:

http://www.cresa.es/cresa3/default.asp?mod=strmenu212&sub=1

Per saber-ne més sobre ISAH:

http://www.isah-soc.org/


¡Recomana aquesta pàgina!: