Lectura de treball de recerca sobre detecció de Culicoides

Marc Boix, estudiant de doctorat del CReSA, efectuarà el proper dia 23 de setembre la lectura i defensa del seu treball de recerca titulat “Disseny d’una tècnica immunològica d’ELISA per la detecció de l’exposició a mosquits del gènere Culicoides en remugants domèstics”, dirigit per Nitu Pagès i el Dr. Fernando Rodríguez.

Els mosquits del gènere Culicoides actuen com a vectors de transmissió de diverses malalties, on entre elles trobem la malaltia de la Llengua Blava. Aquesta malaltia s’ha introduït i disseminat àmpliament per tota Europa en la última dècada amb importants pèrdues econòmiques associades. Per aquest motiu s’ha implantat programes de vigilància i control encaminats a reduir el risc de transmissió de la malaltia.

A nivell epidemiològic és important conèixer la dinàmica estacional dels vectors així com determinar a nivell local l’inici de l’exposició dels remugants als mosquits. Per aquest motiu en el present estudi s’ha posat a punt una tècnica immunològica d’ELISA (Enzyme-Linked ImmunoSorbent Assay) en sèrum de remugants, per tal de detectar la presència i exposició a mosquits del gènere Culicoides.

La tècnica pretén ser una alternativa als mètodes utilitzats actualment per determinar la presencia de mosquits del gènere Culicoides, aportant informació qualitativa de l’exposició que els animals han sofert quan son picats pels mosquits.

La lectura i defensa es realitzarà el proper dia 23 de setembre de 2009, a les 11:00h, a la Sala de Graus de la Facultat de Biociències de la UAB.

Per a més informació sobre aquest treball:

Nonito Pagès Martínez
Investigador
Responsable de la Unitat de Parasitologia i Entomologia (CReSA)
Correu electrònic: nitu.pages@cresa.uab.cat
Telèfon: +34 93 581 4342
Fax: +34 93 581 44 90
Edifici CReSA. Campus UAB
08193 Bellaterra (Barcelona) Espanya

Per saber-ne més sobre la Unitat d’Entomologia:

http://www.cresa.es/cresa3/default.asp?mod=strmenu211&sub=1


¡Recomana aquesta pàgina!: