Estudi de la transferència de marcadors de resistència bacteriana

Investigadors del CReSA han estudiat la transferència conjunta de diferents mecanismes de resistència entre soques d’Enterococcus spp. i d’Escherichia coli que poden explicar resistències a antibiòtics.

Un estudi realitzat per la Unitat de Malalties Bacterianes del CReSA va analitzar la transferència in vitro d’alguns marcadors de resistència, tant intraespècie com interespècie, entre soques d’Enterococcus spp. i d’Escherichia coli aïllades de mostres intestinals de conill.

Els resultats d’aquest estudi van demostrar la transferència conjunta de diferents mecanismes de resistència o la transferència de mecanismes que, com en el cas de les bombes d’efusió, poden explicar resistències a antibiòtics no relacionats per la seva farmacodinàmica.

Mitjançant tècniques moleculars es van estudiar una sèrie de marcadors determinats que no van poder explicar en tots els casos el increment de les CMI’s observades en els antibiogrames (malgrat que són els que es troben més freqüentment).

A més, es va poder demostrar la transferència conjunta de diferents plasmidis.

Els resultats d’aquest estudi pertanyen al treball de recerca titulat “Estudi de la transferència de marcadors de resistència en Escherichia coli i Enterococcus spp aïllats del tracte digestiu de conill”, presentat per Ana Pérez de Rozas, investigadora del CReSA, el darrer 10 de setembre de 2009 a la Facultat de Veterinària de la UAB.

Per a contactar amb el investigador d’aquest estudi:

Ana Pérez de Rozas
Investigadora
Unitat de Malalties Bacterianes (CReSA)
Correu electrònic: ana.perez@cresa.uab.cat
Telèfon: +34 93 467 40 40
Fax: +34 93 581 44 90
Edifici CReSA. Campus UAB
08193 Bellaterra (Barcelona) Espanya

Per saber-ne més sobre la Unitat de Malalties Bacterianes:

http://www.cresa.es/cresa3/default.asp?mod=strmenu213&sub=1


¡Recomana aquesta pàgina!: