El CReSA investiga la mort i emmalaltiment d'ovelles i cabres

Font: DAR. A petició del Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR), el Centre de Recerca en Sanitat Animal (CReSA) està investigant les explotacions ramaderes on han aparegut casos de mortalitat i deteriorament de la salut en ovelles i cabres.

Les explotacions estan situades a les demarcacions de Barcelona i Girona, essent la comarca del Baix Empordà la més afectada. Cal tenir present que a Catalunya hi ha un total de 1.800 explotacions d'oví-cabrum, que equivalen a 70.000 cabres i 609.000 ovelles.

Durant les visites, els tècnics del CReSA han fet un estudi exhaustiu per extreure’n conclusions. De moment, l'estudi preliminar indica que "no s'ha observat una relació consistent entre la vacunació de la llengua blava i l'aparició de signes clínics".

Atès que encara no s'ha identificat una causa concreta dels símptomes, marcats per un aprimament dels animals i anèmia, el CReSA continua investigant les possibles causes.

Cal destacar que en cap cas la simptomatologia descrita afecta el consum de carn. Per tant, no hi ha cap risc per a la salut humana, ja que els animals morts no van a la cadena alimentaria.

Per saber-ne més: DAR


¡Recomana aquesta pàgina!: