El Dr. Segalés, premiat per la seva recerca en Circovirus Porcí

El Dr. Joaquim Segalés (CReSA) investigarà l'impacte negatiu del PCV2 sobre el sistema immune i la possibilitat de prevenir aquest efecte mitjançant vacunació. Aquest projecte serà finançat per ser un dels guanyadors del Premi Europeu de Recerca en Circovirus Porcí atorgat per Boehringer Ingelheim.

Les malalties associades a la infecció per PCV2 (PCVD) són malalties molt devastadores en porcí a nivell mundial. Afortunadament, des de fa uns pocs anys, les pèrdues atribuïdes a aquest complex de malalties es poden controlar de molt efectivament vacunant garrins. PVC2 és encara una de les majors amenaces en producció porcina i es necessita més investigació en immunologia de PCV2 i en la interacció amb altres patògens potencials.

El Premi Europeu de Recerca en Circovirus Porcí és un premi anual que reconeix propostes de recerca en l’àrea de la investigació aplicada en PCV. S’atorga un màxim de 3 premis valorats en 25,000 € cada un a investigadors europeus que convencin a un tribunal independent sobre investigació innovadora en el camp de la immunologia porcina per a explorar PCVD.  Amb aquest premi, Boehringer Ingelheim Animal Health ajuda a promoure elprogrés científic per a entendre millor i, en últim terme, controlar aquesta malaltia devastadora del porc.

El premi europeu de PCV2 té un consell revisor independent amb científics europeus líders en investigació aplicada en porcí, que revisen i decideixen les propostes guanyadores. El panell està presidit pel Professor Emèrit Maurice Pensaert del Laboratori de Virologia Veterinària de la Universitat de Ghent (Bèlgica).

Aquest any es van seleccionar dos projectes per al seu finançament:

  1. Efectes de la vacunació enfront al PCV2 sobre paràmetres bàsics de la resposta immune dels porcs en un model d’infecció subclínica de PCV2. Interacció amb la vacunació enfront la malaltia d’Aujeszky (Prof. Joaquim Segalés, Universitat Autònoma de Barcelona i CReSA, Espanya). Aquest projecte investigarà el impacte negatiu del PCV2 sobre el sistema immune i la possibilitat de prevenir aquest efecte mitjançant vacunació.
  2. Investigació de PCV2 en explotacions lliures (Dra. Charlotte Sonne Kristensen, Danish Agriculture and Food Council-Pig Research Centre, Denmark). La Dra. Kristensen avaluarà factors que podrien tenir una influència sobre l’estat del PCV2 en una explotació porcina.

Els premis van ser entregats recentment als guanyadors pel Prof. Maurice Pensaert i el Dr. Joachim Hasenmaier, Cap de la Divisió Corporativa de Sanitat Animal de Boehringer Ingelheim, durant una cerimònia que es va celebrar a Boehringer Ingelheim en Ingelheim, Alemanya.

D’esquerra a dreta: Dr. Charlotte Sonne Kristensen, Dr. Joachim Hasenmaier, Prof. Joaquim Segalés i Prof. Maurice Pensaert

Per a contactar amb el Prof. Segalés:

Joaquim Segalés Coma
Investigador (CReSA)
Correu electrònic: joaquim.segales@cresa.uab.cat
Telèfon: +34 93 581 45 63
Fax: +34 93 581 44 90
Edifici CReSA. Campus UAB
08193 Bellaterra (Barcelona) Spain

¡Recomana aquesta pàgina!: