Dos projectes estudiaran malalties emergents transmeses per artròpodes i els mosquits que les transmeten

El CReSA busca candidats amb elevat expedient acadèmic per sol·licitar beca predoctoral competitiva i iniciar els estudis de doctorat l'any 2011. Els dos projectes es centraran en investigar el rol que les poblacions de mosquits autòctons poden tenir en la transmissió de malalties emergents amb una elevada repercussió mèdica i veterinària (Dengue, Chikungunya, Llengua Blava i Pesta Equina Africana).

  • Biologia i control de les infeccions transmeses per vectors a Europa. El projecte finançat per la Unió Europea investigarà els components biològics, ecològics i epidemiològics de la introducció, emergència i disseminació de diferents malalties transmeses per artròpodes a Europa, especialment les que tenen una gran repercussió veterinària i mèdica.

    L’estudiant seleccionat participarà en el subprojecte de malalties transmeses per mosquits del gènere Culicoides, realitzant estudis de competència vectorial (assajos d’infeccions experimentals), genètica de poblacions, estudis d’ecologia i cria de mosquits. Part del treball es realitzarà en camp i en instal·lacions de nivell bioseguretat 3 (NBS3).

  • Dengue i Chikungunya a Europa i altres malalties víriques transmeses per vector i reservori. El projecte finançat pel Fons d’Investigació Sanitària (FIS) investigarà els components biològics i epidemiològics de la introducció, emergència i disseminació de les malalties virals Dengue i Chikungunya, malalties transmeses per mosquits amb elevada repercussió mèdica.

    El candidat participarà en el subprojecte “interaccions virus-vector” on es realitzaran estudis de genètica de poblacions i assajos d’infeccions experimentals amb potencials vectors autòctons com el mosquit tigre (Aedes albopictus) i altres d’exòtics com Aedes aegipty amb diferents soques del virus Chikungunya. Part del projecte es durà a terme en instal·lacions de nivell bioseguretat 3 (NBS3).

Per a saber-ne més sobre les places vacants: ofertes de treball

Per a contactar amb els responsables del projectes:

Dr. Nonito Pagès Martínez
Investigador
Correu electrònic: nitu.pages@cresa.uab.cat
Telèfon +34 93 581 43 42
Fax: +34 93 581 44 90
Edifici CReSA. Campus UAB
08193 Bellaterra (Barcelona) Spain

Dra. Núria Busquets Martí
Investigadora
Correu electrònic: nuria.busquets@cresa.uab.cat
Telèfon +34 93 581 43 42
Fax: +34 93 581 44 90
Edifici CReSA. Campus UAB
08193 Bellaterra (Barcelona) Spain

¡Recomana aquesta pàgina!: