Nous coneixements sobre el virus H1N1 en el porc

Científics del CReSA han elaborat un estudi per a conèixer l’abast del virus humà H1N1 en porcs prèviament infectats per virus circulants de la grip porcina. Gràcies a això s’han pogut respondre importants preguntes que amenaçaven al sector porcí a Europa.

La prestigiosa revista Veterinary Research ha publicat recentment un article elaborat pel CReSA i que demostra una certa immunitat del porcs davant el virus A (H1N1) pandèmic del 2009 si prèviament han estat infectats per un altre virus d’influença que circula en las granges Europees, en aquest cas, l’H1N1.

Què passarà en las granges Espanyoles i Europees, les quals tenen una alta prevalença de grip porcina, quan arribi una onada del virus humà H1N1 pandèmic? Aquesta és la pregunta que es formulaven els organismes internacionals davant una amenaça de gran potencial i que aquesta investigació ha pogut respondre. Científics del CReSA han realitzat un estudi amb diferents grups de porcs analitzant si una infecció de grip porcina A H1N1 genera certa immunitat a una posterior infecció del virus humà H1N1 pandèmic. El resultat varen ser lesions pulmonars molt lleus i un increment d’anticossos específics en els animals que es van infectar amb ambdós virus. Pel que es pot concloure un efecte de protecció creuada entre soques.

Aquest estudi ha permès conèixer una mica més el virus A pandèmic i como pot arribar a afectar al sector porcí.


Per a accedir a  l’article complet: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20663475

Per a contactar amb la responsable de l’article:

Dra. Maria Montoya
Investigadora
Correu electrònic: maria.montoya@cresa.uab.cat
Teléfono +34 93 581 43 42
Fax: +34 93 581 44 90
Edifici CReSA. Campus UAB
08193 Bellaterra (Barcelona) Spain

¡Recomana aquesta pàgina!: