Una vacuna experimental de baix cost protegeix els garrins enfront la circovirosi

Els Drs. Fernando Rodríguez i Joaquim Segalés del CReSA, han publicat un article a la revista Vaccine que demostra la utilització de la larva de l'insecte Trichoplusia ni per a produir la proteïna recombinant de la càpsida del circovirus porcí tipus 2 (PCV2) i l'ús d'aquesta proteïna en una vacuna experimental enfront PCV2 amb un cost de producció molt reduït

La circovirosi porcina és una malaltia multifactorial que provoca importantíssimes pèrdues econòmiques. Actualment, per al control de la malaltia es fan servir vacunes que utilitzen la proteïna de la càpside (Cap) del PCV2 produïda de manera recombinant, en aquest cas, utilitzant el baculovirus com a vector d'expressió d'aquesta proteïna i cèl·lules d'insecte, hoste natural del baculovirus, crescudes en fermentadors com a biofactories. Un dels inconvenients en la producció d'aquest tipus de vacunes és l'alt cost del procés.

Amb el sistema dissenyat al CReSA, en col·laboració amb l'empresa ALGENEX, s'ha demostrat el gran potencial que suposa la utilització de la larva de l'insecte Trichoplusia ni per a la producció de les proteïnes recombinants sense necessitat d'utilitzar un fermentador i, per tant, a un cost molt més competitiu.

Aquest treball es va poder realitzar gràcies al finançament concedit per agències de finançament estatals i europees i a la estreta collaboració establerta entre institucions públiques i privades de recerca (CReSA, IRTA, UAB, INIA) amb ALGENEX (companyia propietària de la metodologia d'expressió de proteïnes en larves de Tricholupsia ni).

Per contactar amb els investigadors principals al CReSA:

Dr. Fernando Rodríguez González
Investigador del CReSA
Correu electrònic: fernando.rodriguez@cresa.uab.cat 
Telèfon: +34 93 581 45 62

Dr. Joaquim Segalés Coma
Investigador del CReSA
Correu electrònic: joaquim.segales@cresa.uab.cat 
Telèfon: +34 93 581 45 63

Descarregui’s l’article complet: Clickeu Aquí

Per saber-ne més sobre ALGENEX: www.algenex.es  

¡Recomana aquesta pàgina!: