Es presenta la investigació aplicada en porcí del CReSA

En el marc de les XIII Jornades de Porcí de la UAB, investigadors del CReSA varen presentar els seus últims descobriments en epidemiologia de la grip porcina, variabilitat genètica i immunològica del PRRSV, estudis de colonització d'Haemophilus parasuis i nous desenvolupaments vacunals enfront Glässer i pesta porcina africana.

Els passats 2, 3 i 4 de febrer es varen celebrar les XIII Jornades de Porcí UAB, organitzades per la Facultat de Veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i el CReSA. En la present edició hi va haver 90 veterinaris inscrits, els quals varen contribuir a que es desenvolupessin unes jornades molt participatives, amb un gran nombre d'intervencions per part del públic.

Cal destacar també, que hi va haver una sessió en la que es varen presentar alguns treballs realitzats a la UAB/CReSA amb utilitat pràctica per al sector porcí. Entre d'altres temàtiques, es van realitzar les següents presentacions:

  • La vacuna enfront Haemophilus parasuis en les mares altera la posterior colonització d’aquest bacteri en els garrins. (Virginia Aragón)
  • ¿Poden els autotransportadors trimèrics millorar les vacunes contra Haemophilus parasuis? (Alex Olvera)
  • Variabilitat genètica i immunològica del virus de la Síndrome Reproductiva i Respiratòria Porcina i les seves implicacions en l’animal (Laila Darwich)
  • La grip porcina: dogmes científics i veritats (Gerard Martín)
  • Desenvolupament de noves estratègies vacunals enfront al virus de la pesta porcina africana (Fernando Rodríguez)

Pr a consultar el resum d’aquestes comunicacions: Treballs CReSA (pdf)

 

 

 

 

 

 

¡Recomana aquesta pàgina!: