Futures perspectives en el desenvolupament de vacunes enfront de virus ARN

La xarxa europea EUROPRRSNET organitzarà a Barcelona (10 i 11 de juny de 2011) una reunió en la que es presentaran les perspectives de futur per al desenvolupament de vacunes enfront al virus de la Síndrome Respiratòria i Reproductiva Porcina (VSRRP). La convocatòria per a l’enviament de resums està oberta a joves investigadors fins el 15 de maig.

De forma satèl·lit al “6è Simposi Internacional sobre Malalties Emergents i Re-emergents del porc” (6th International Symposium on Emerging and Re-emerging Pig Diseases) que es celebrarà a Barcelona (12-15 juny), la xarxa europea “The EuroPRRSnet Workshop on PRRS Immunology and Vaccinology” ha organitzat una reunió en la que es presentaran les perspectives de futur per al desenvolupament de vacunes enfront del VSRRP, en funció dels avenços obtinguts en el desenvolupament de vacunes enfront d’altres virus ARN i considerant els avenços en l’estudi de la immunologia del VSRRP.

EUROPRRSNET (http://europrrs.net) és una xarxa europea que agrupa a investigadors de 25 països europeus en l’àrea de la SRRP i que s’engloba en el programa COST de la Unió Europea. Els objectius d’aquesta xarxa són promoure la interacció entre investigadors en el tema de la SRRP, produir documents de referència en aquest camp d’investigació, i disseminar la informació rellevant a productors, empreses i a la societat en general. La xarxa consta de 4 grups de treball:

  1. Epidemiologia i impacte econòmic
  2. Immunopatogènia
  3. Desenvolupament de vacunes
  4. Diagnòstic

En la reunió de Barcelona es reuniran els grups de treball 2 i 3. El programa consta de 3 sessions:

  1. Perspectives per al desenvolupament de vacunes contra virus ARN humans
  2. Immunologia i vaccinologia del VSRRP
  3. Noves perspectives en immunopatologia i vaccinologia del VSRRP

S’obre una convocatòria per a l’enviament de comunicacions en qualsevol tema relacionat amb immunologia, vaccinologia i immunopatologia del VSRRP. Solament seran elegibles aquelles comunicacions enviades per joves investigadors (< 35 anys o que estiguin cursant un programa de Doctorat). Els resums s’hauran d’enviar al següent correu electrònic: euroPRRSNet.young.communication@cresa.uab.cat. El termini per a l’enviament de resums finalitzarà el dia 15 de maig de 2011.

El número de places es limitarà a 50 assistents, i la majoria d’elles es destinaran a membres de la UE. La seu de la reunió serà l’Aula 11 de la Casa de Convalescència, dins del recinte del Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona (declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO).

 

 

 

 

 

 

¡Recomana aquesta pàgina!: