Més de 1000 assistents en el darrer simposi internacional organitzat pel CReSA

Més de 1.000 persones van assistir al 6è Simposi Internacional en Malalties porcines Emergents i Reemergents que va tenir lloc al Palau de Congressos de Catalunya, Barcelona. Durant 4 dies, veterinaris i científics d’arreu del món van presentar la informació més recent i rellevant en aquest àmbit, especialment en la síndrome respiratòria i reproductiva porcina (PRRS), la circovirosi (PMWS) i la influença porcina (SI).

Des del passat dia 12 fins al 15 de juny, Barcelona va ser, durant quatre dies, el centre d’atenció del sector porcí i la investigació en sanitat animal. El Simposi Internacional en Malalties Porcines Emergents i Re emergents (International Symposium on Emerging and Re-emerging Pig Diseases), organitzat cada 4 anys en un país diferent, va arribar a Barcelona de la mà del Centre de Recerca en Sanitat Animal (CReSA). El Dr. Joaquim Segalés, investigador del mateix centre i professor titular de la Facultat de Veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona, va recollir el relleu de Cracòvia (Polònia) i es va encarregar de coordinar l’organització del congrés.

L’èxit va quedar confirmat amb l’assistència d’un total de 1.016 persones provinents de 62 països dels cinc continents, 11 ponències magistrals, 35 comunicacions orals i 257 pòsters científics.

L’acte d’inauguració del congrés va comptar amb la presència de Margarita Arboix (Directora General de Recursos Agrícoles i Ramaders del Ministeri de Medi Ambient i Rural i Marítim) i Miquel Molins (Director General d’Agricultura i Ramaderia del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya), encarregats de donar el tret de sortida al congrés.

Els tres dies restants del congrés es van organitzar d’acord amb les malalties que s’havien d’abordar. Dilluns, totes les comunicacions van girar entorn a la circovirosi porcina i a les infeccions víriques emergents. Dimarts va ser el torn de la síndrome respiratòria i reproductiva porcina (PRRS) i les malalties víriques re-emergents, i dimecres, el de la influença porcina (SI).

Com en tots els congressos, hi va haver moments per a evadir-se i gaudir entre tots plegats. El primer dia de congrés es va organitzar una recepció als convidats als jardins de l’Hotel Juan Carlos I, mentre que el dimarts a la nit i en un espai únic com és la Sala Oval del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), es va fer un sopar de comiat per a tots als assistents al congrés.

L’acte de clausura va servir per conèixer el nom de proper país organitzador del congrés. El 2015 ens tornarem a veure tots al Japó.

Pròximament disponible la versió electrònica de la publicació Proceedings del 6th International Symposium on Emerging and Re-emerging Pig Diseases a: http://www.emerging2011.com

Acte d’inauguració del simposi. D’esquerra a dreta: M. Domingo, M. Arboix i M. Molins.

Taula rodona “One world-one health: the threat of emerging diseases”. D’esquerra a dreta: J. Segalés, T. Blaha, J. Deen i R. Thanawongnuwech.

3

Aspecte de l’auditori del Palau de Congressos de Catalunya.

4

Còctel de benvinguda en els jardins del Hotel Juan Carlos I.

img5

Sopar de gala en la Sala Oval del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC).

img6

Equip col·laborador del CReSA durant la celebració del simposi.

¡Recomana aquesta pàgina!: