Neix la Revista de Porcicultura Iberoamericana

La Red Porcina Iberoamericana, finançada per CYTED i formada per institucions de 13 països, ha creat una revista electrònica de lliure accés per a la difusió d’informació científico-tècnica en el camp de la producció, sanitat i higiene alimentària relacionada amb el porcí.

La Red Porcina Iberoamericana és un projecte finançat pel Programa Iberoamericà de Ciència i Tecnologia per al Desenvolupament (CYTED) en el que participen institucions de 13 països de l’àmbit iberoamericà, de Portugal i d’Espanya. Els objectius d’aquesta xarxa es centren en la millora de la producció i la sanitat i la higiene de la producció primària del porc i dels  aliments derivats. Alguns exemples de les accions iniciades fins ara són l’elaboració de manuals iberoamericans de bones pràctiques de producció i higiene, o la promoció de projectes d’R+D entre institucions de diferents països.

La xarxa està coordinada pel Dr. Jesús Hernández del Centro de Investigación en Alimentación y Desarrollo (CIAD A.C.) d’Hermosillo, Mèxic. La institució participant a Espanya és el CReSA, sent  el coordinador espanyol el Dr. Joaquim Segalés. 

Com una passa més en les activitats de la xarxa, s’ha creat la Revista de Porcicultura Iberoamericana amb l’objectiu de difondre informació científica i tècnica en el camp de la producció, sanitat i higiene alimentària relacionades amb el porc. Es tracta d’una revista electrònica que es pot consultar en obert a través d’Internet (lliure accés) i es publiquen tres números per any.  

La Revista de Porcicultura Iberoamericana admet manuscrits que tracten sobre treballs inèdits d’investigació, desenvolupament de noves tècniques, casos clínics així com treballs de revisió o opinions. Els manuscrits poden estar redactats en espanyol, portuguès o anglès. Tots els articles són sotmesos a un  procés de revisió per parells per assegurar la qualitat dels articles publicats.  

La Revista de Porcicultura Iberoamericana està en tràmit per posseir un ISSN i compleix els requisits per a estar indexada en les bases de dades científiques com ISI i PubMed, i s’espera que es pugui convertir en el vehicle de difusió científica de la porcicultura a Ibero america.

Per saber-ne més sobre la Revista de Porcicultura Iberoamericana: http://www.redporcina.org.mx/revista.html

Per saber-ne més sobre la Red Porcina Iberoamericana de CYTED: http://www.redporcina.org.mx

Per a contactar amb l’editor de la revista:

Enric Mateu de Antonio
Investigador CReSA-UAB
Correu electrònic: enric.mateu@cresa.uab.cat
Telèfon: +34 93 581 10 46
Fax: +34 93 581 44 90
Edifici CReSA. Campus UAB
08193 Bellaterra (Barcelona) España  

¡Recomana aquesta pàgina!: