Es formarà i assessorarà en temes de grip a Moçambic

Un projecte coordinat pel CReSA té com a objectiu la formació i capacitació de tècnics de l'Institut Nacional de Salut (INS) i de l'Institut de Recerca Agrària (IIAM) de Moçambic, en diagnòstic, vigilància i investigació del virus de la influença.

A les instal·lacions del CReSA s’ha format a 2 investigadors d'aquest pais que seran els encarregats de coordinar les accions a Moçambic.

A Moçambic, la vigilància front els virus de la influença (aviària i porcina) es realitza tan sols en les aus, i amb moltes deficiències tècniques. Donada l'enorme importància que pot representar aquesta malaltia en les persones, el govern d'aquest país ha iniciat tota una sèrie de millores en aquest camp, com ha estat la creació d'un laboratori de vigilància del virus. És per això que s'ha realitzat l'esmentada formació i, a principis de 2012, un equip d'investigadors espanyols anirà a Moçambic per avaluar i seguir el tema de la vigilància i la lluita davant aquesta malaltia de les aus, els porcs i els humans.

Els temes de vigilància i lluita front la influença s'han de contemplar des dels punts de vista animal i humà, pel que també s’ha previst que un equip de professionals de la sanitat animal i humana visitin el nostre país, el març de 2012, i mantinguin contactes amb col·legues, tant de la salut animal (CReSA) com de la salut pública (Hospital Clínic de Barcelona). També formen part de l’equip experts en diagnòstic i vigilància del virus de la grip en sanitat humana.

El projecte, finançat per l'AECID (Agència Espanyola per a la Cooperació Internacional i el Desenvolupament), s’anomena “Elaboración de un proyecto I+D para establecer la capacitación institucional en técnicas de diagnóstico e investigación del virus de influenza”.

Per a contactar amb el coordinador espanyol:

Dra. Maria Montoya
Investigadora del CReSA
Correu electrònic: maria.montoya@cresa.uab.cat
Telèfon: +34 93 581 43 42
Fax: +34 93 581 44 90
Edifici CReSA. Campus UAB
08193 Bellaterra (Barcelona) Spain

Per a contactar amb el coordinador subsaharià:

Dra. Nilsa De Deus
Investigadora del Instituo Nacional de Saúde
Correu electrònic: ndeus1@yahoo.com
Telèfon: +258 82 4697690
Fax: +258 21 430814/4
Ministério da Saúde,  Av. Eduardo Mondlane/Salvador Allende
Maputo, Mozambique CP 264

 
¡Recomana aquesta pàgina!: