Premiats el projectes d’investigació de circovirus porcins de França i Espanya

El Premi d’Investigació Europeu de PCV2, patrocinat per Boehringer Ingelheim, finança, per cinquena vegada, projectes d’investigació relacionats amb infeccions i malalties provocades pel circovirus porcí de tipus 2 (PCV2). Dos projectes del CReSA han resultat guanyadors.

En el passat, les infeccions per PCV2 van provocar pèrdues econòmiques en la indústria porcina; la majoria de les infeccions van afectar a porcs en creixement i a porcs d’engreixament. En l’actualitat, a mida que s’ha anat disposant de vacunes efectives per a garrins, rarament s’observen simptomatologia clínica en porcs.

Tot i això, encara hi ha moltes qüestions relacionades amb el PCV2 que no han obtingut resposta. Algunes d’aquestes són les següents: És possible eradicar el PCV2? La vacunació contra el PCV2 té alguna influencia en l’evolució vírica? Quin és l’impacte del PCV2 en les truges?

Aquestes qüestions es tracten en els projectes d’investigació seleccionats per la junta de revisió independent dels premis de 2011:

  • Avaluació de la viabilitat d’eradicar el circovirus porcí de tipus 2 (PCV2) mitjançant la vacunació massiva tant de truges com de garrins (Dra. Marina Sibila, CReSA, Espanya).
  • Efectes de la vacunació sistemàtica a llarg termini contra el PCV2 en l’evolució vírica (Dra. Tuija Kekarainen, CReSA, Espanya).
  • Estudi sobre la transmissió transplacentaria del PCV2 després d’una infecció intranasal (Dra. Beatrice Grasland, Anses–laboratori LERAPP, Ploufragan, França).

Els premis d’investigació europeus del PCV2 de 2011 van ser atorgats recentment als investigadors guanyadors pel president de la junta de revisió independent, el professor Maurice Pensaert, antic director del Laboratori de Virologia de la Universitat de Ghent (Bèlgica), i pel doctor Erick Lelouche, director de Global Marketing Animal Health de Boehringer Ingelheim. La cerimònia va tenir lloc a les oficines centrals de Boehringer Ingelheim, a Ingelheim (Alemanya). En aquesta edició es van presentar nou propostes d’investigació de gran qualitat procedents de set països diferents (Regne Unit, Itàlia, Espanya, Suècia, Dinamarca, Estònia i França).

Boehringer Ingelheim, l’empresa capdavantera en vacunes contra el PCV2 vol continuar donant suport a la investigació aplicada independent en el camp de la immunitat, la patogènia i la epidemiologia del PCV2, així com de la seva interacció amb altres (possibles) agents patògens. Cada any s’atorga un màxim de tres premis de 25.000 euros cadascun a investigadors europeus per al progrés del coneixement científic en aquests àmbits.

El Premi d’Investigació Europeu de Circovirus Porcí (PCV2) és un premi anual que reconeix les propostes d’investigació en l’àmbit de la investigació immunològica aplicada del PCV2. El premi l’otorga una junta de revisió independent formada per científics europeus destacats en la investigació porcina aplicada que revisen els estudis i decideixen quines seran les propostes guanyadores.

Per a contactar amb les investigadores del CReSA guanyadores dels premis:

Dra. Marina Sibila Vidal
Investigadora
Correu electrònic: marina.sibila@cresa.uab.cat
Telèfon: +34 935814495
Fax: +34 93581490
08193 Bellaterra (Barcelona) Spain

Dra. Tuija Kekarainen
Investigadora
Correu electrònic: tuija.kekarainen@cresa.uab.cat
Telèfon: +34 935814620
Fax: +34 93581490
08193 Bellaterra (Barcelona) Spain

 
¡Recomana aquesta pàgina!: