Periodistes i comunicadors científics visiten el CReSA

Amb motiu del Xè Aniversari de la inauguració del seu edifici d'alta seguretat biològica, el Centre de Recerca en Sanitat Animal (CReSA) va organitzar el passat 11 d'abril una jornada de portes obertes per a periodistes i comunicadors científics.

La trobada va reunir un total de 17 periodistes, editors i comunicadors científics de diaris, gabinets de premsa i mitjans sectorials interessats en conèixer les activitats de vigilància sanitària que es duen a terme al CReSA.

Joaquim Segalés, director del CReSA, va repassar les amenaces actuals per a la salut pública global, com són la grip aviària, el virus del Nil Occidental, el virus Chikungunya i la febre de la Vall del Rift. També va explicar la necessitat de disposar d'un centre de recerca com el CReSA, que actua com a servei públic amb la seva Unitat de Biocontenció, de nivell de seguretat 3 i única a Catalunya. Jordi Casal, investigador del CReSA i Catedràtic de la UAB, va explicar els programes de vigilància en els que intervé el CReSA per encàrrec de les administracions públiques, com són la vigilància del virus del Nil Occidental, el virus de la grip aviària en aus salvatges, la cisticercosi i la tuberculosi. Finalment, Merche Mora, coordinadora dels tècnics de laboratori, va fer una visita guiada per les instal·lacions del CReSA on els assistents van poder visitar els laboratoris d'entomologia, virologia i bacteriologia, entre d'altres.

Per primer cop, aquesta Unitat de Biocontenció es va obrir al periodisme, i alguns dels assistents van tenir l'oportunitat de poder visitar-la, guiats per David Solanes, director de serveis, i per Francesc Xavier Abad, gestor de laboratoris. En aquesta Unitat es treballa amb patògens que són de declaració obligatòria per l'Organització Mundial de Sanitat Animal (OIE) i amb patògens zoonòtics que poden afectar l'home. Alguns exemples dels microorganismes que s'hi investiguen són: prions, virus del Nil Occidental, virus de la grip aviària altament patogènica, virus Chikungunya, virus de la febre de la Vall del Rift, virus de la pesta porcina clàssica, virus de la pesta porcina africana i Mycobacterium tuberculosis

Durant la visita també es va poder parlar i entrevistar els investigadors sobre els temes de més actualitat, tant en salut pública com en sanitat animal.

Dr Virginia Aragón

Descarrega't els recursos per a periodistes de la jornada:

http://www.cresa.cat/cresa3/default.asp?mod=strmenu206

Per saber-ne més:

Elisabet Rodríguez González
Responsable de Comunicació
Campus UAB, edifici CReSA
08193 Bellaterra (Barcelona)
Tel.: +34 93 581 45 64 Fax: +34 93 581 44 90
elisabet.rodriguez@cresa.uab.cat www.cresa.cat

¡Recomana aquesta pàgina!: