Premiat un projecte d'investigació del CReSA sobre el circovirus porcí

El projecte de la Dra. Marina Sibila i el Dr. Segalés va ser guardonat a la 6a edició del Premi Europeu d'Investigació de PCV2 patrocinat per Boehringer Ingelheim.

Des de 2007, Boehringer Ingelheim Animal Health finança projectes de recerca europeus independents relacionats amb la infecció per circovirus porcí tipus 2 (PCV2) i les malalties associades a aquest. Els Premis Europeus de Recerca del PCV2 2012 van ser lliurats recentment pel president del consell de revisió independent, el Professor Maurici Pensaert, antic cap del Laboratori de Virologia de la Universitat de Gant a Bèlgica, i George Heidgerken, Vicepresident Sènior de Boehringer Ingelheim Animal Health.

En aquesta 6a edició, el consell de revisió independent va guardonar els següents projectes:

  • Efecte de la immunitat maternal sobre la dinàmica de la infecció per PCV2 els i paràmetres productius en porcs vacunats enfront al PCV2 (Professor Joaquim Segalés i Dra Marina Sibila, CReSA i Universitat Autònoma, Barcelona, Espanya)
  • Els aminoàcids 169 i 173 de la proteïna de la càpside del PCV són determinants per a la virulència? (Dra Beatrice Grasland, Anses - Laboratori LERAPP, Ploufragan, França)
  • El tractament preventiu amb adjuvant Iscom-Matrix influeix en una infecció posterior per PCV2 en porcs? (Professora Caroline Fossum, Universitat Sueca de Ciències Agrícoles, Uppsala, Suècia)

La cerimònia es va celebrar, per primera vegada, a Hannover, Alemanya, on Boehringer Ingelheim ha obert recentment un nou centre d'investigació internacional, i hi van participar més de 40 científics europeus.

Boehringer Ingelheim vol donar un suport continuat a la investigació aplicada independent en l'àrea de la immunitat, patogènia, epidemiologia i interacció amb altres patògens (potencials) del PCV2. El Premi Europeu de Recerca de PCV2 és un guardó anual que reconeix les propostes d'investigació en aquest camp de la investigació immunològica aplicada sobre el PCV2. El Premi compta amb un consell de revisió independent format per científics europeus líders en investigació porcina aplicada que revisen els treballs i decideixen quines són les propostes guanyadores. Cada any s'atorga un màxim de tres premis, valorats en 25.000 euros cadascun, a investigadors europeus pels seus progressos en el coneixement científic dins d'aquestes àrees.

Els guardonats al costat de membres del consell de revisió independent i George Heidgerken, Boehringer Ingelheim Animal Health
Els guardonats al costat de membres del consell de revisió independent i George Heidgerken, Boehringer Ingelheim Animal Health (a la dreta).

To contact the awarded researchers from CReSA:

Dr. Marina Sibila Vidal
Researcher
Email: marina.sibila@cresa.uab.cat
Phone: +34 935814495

Dr. Joaquim Segalés
Director
Email: joaquim.segales@cresa.uab.cat
Phone: +34 935814492

¡Recomana aquesta pàgina!: