CReSA s’uneix a l’aliança per a la recerca mundial en pesta porcina africana (GARA)

GARA és una iniciativa del Departament d'Agricultura dels Estats Units (USDA), creada per establir i mantenir col·laboracions mundials d'investigació que generin coneixements i eines científiques per contribuir a la prevenció, el control i l'eradicació, quan sigui possible, de la pesta porcina africana, una important malaltia animal transfronterera.

CReSA s'ha unit com a soci a l’aliança GARA (acrònim de Global African Swine Fever Research Alliance). L'USDA considera que el control de la pesta porcina africana (PPA) és probable que s'aconsegueixi només a través d'un enorme esforç que, òbviament, implica una gran inversió tant en termes d'idees i de finançament. Aquest desafiament és tan gran que és bastant improbable que una sola institució pugui aconseguir sola aquest objectiu. GARA proposa la construcció d'un consorci d'institucions que fan recerca en PPA per proporcionar la informació científica i les eines necessàries per controlar la pesta porcina africana en els països lliures de pesta porcina africana i en aquells en què és endèmica. A més, millorarà la col·laboració internacional per maximitzar l'impacte dels recursos i coneixements disponibles.

L'objectiu principal de GARA serà donar suport amb accions científiques els esforços de l’Organització Mundial de Sanitat Animal (OIE) i la Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO) en el control mundial i, quan sigui possible, l'eradicació de la PPA.

La reunió de llançament de GARA es va celebrar a Plum Island (Nova York, EUA), els passats 3 -4 d'abril de 2013.

Més información al web de GARA: http://www.ars.usda.gov/GARA/

Contacti amb els investigadors del CReSA involucrats en GARA:

Dr. Fernando Rodríguez González
Investigador responsable de la línea “Patogènia i profilaxis d’infeccions per Asfavirus”
Correu electrònic: fernando.rodriguez@cresa.uab.cat
Telèfon: +34 93 581 45 62

Dr. Francesc Accensi Alemany
Investigador de la línea “Patogènia i profilaxis d’infeccions per Asfavirus”
Correu electrònic: francesc.accensi@cresa.uab.cat
Telèfon: +34 93 581 44 94

¡Recomana aquesta pàgina!: