Conclusions de les II Jornades sobre zoonosis i malalties emergents

Més de 100 professionals de la salut humana i veterinària van discutir múltiples aspectes de les malalties virals transmeses per mosquits els passats 23 i 24 de maig de 2013, a CosmoCaixa Barcelona.

Les jornades estaven organitzades pel Centre de Recerca en Sanitat Animal (CReSA), la Societat Espanyola de Virologia (SEV) i la Societat Espanyola d'Immunologia (SEI), i es van caracteritzar per l'excel·lent qualitat de les ponències i per l'interessant debat que es va generar a continuació.

L'objectiu principal de les jornades va ser reunir experts en climatologia, entomologia, virologia, epidemiologia, immunologia, comunicació científica, entre d'altres disciplines, per abordar aquest tema de total actualitat científica i social des de múltiples punts de vista, al nostre parer totalment complementaris. En un món cada vegada més globalitzat i canviant, en el qual les fronteres i les distàncies s'han difuminat, ja no podem parlar de malalties exòtiques o malalties endèmiques. Aquesta realitat resulta encara més palpable quan parlem de malalties transmissibles per mosquits (vectors), fàcilment transportables i difícilment controlables.

A continuació, es mostra el programa i les presentacions en format pdf:

Dijous 23 maig, 2013

  • Inauguració i benvinguda. Fernando Rodríguez, Investigador CReSA i Enric Banda, director de Àrea de Ciència, Recerca i Medi Ambient, Obra Social la Caixa.

CONFERÈNCIES INAUGURALS

SESSIÓ 1: I PREVENCIÓ

Divendres 24 maig, 2013

SESSIÓ 2: CANVI CLIMÀTIC I ARBOVIROSIS

SESSIÓ 3: R+D SOBRE ARBOVIROSIS

SESSIÓ 4: R+D+I SOBRE ARBOVIROSIS A L'EMPRESA PRIVADA

  • Vector-born pathogens and vertical transmission. Mirjam van der Sluijs. Intervet International bv. MSD-AH.
  • Speed to the market a l'empresa privada: investigació i desenvolupament de vacunes enfront de malalties emergents. Alicia Urniza, Zoetis Manufacturing & Research Spain, SL
  • Taula rodona. Coordinada per Fernando Rodríguez. CReSA. .

Les jornades van ser patrocinades per ANEMBE, IDVET, ZOETIS, MSD, SYVA, SEV, SEI, i van comptar amb el suport del Comissionat per a Universitats i Recerca del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya (ARCS2012), INIA i RecerCaixa.

Tríptic: Tríptic

Llibre de les II jornades sobre zoonosis i malalties emergents: Llibre

Per contactar amb l'investigador promotor de les jornades:

Dr Fernando Rodríguez González
Investigador del CReSA
Correu electrònic: fernando.rodriguez@cresa.uab.cat
Telèfon: +34 93 581 45 62
Fax: +34 93 581 44 90
Edifici CReSA. Campus UAB
08193 Bellaterra (Barcelona) Spain

¡Recomana aquesta pàgina!: