Apropament del CReSA al sector porcí

Representants de l’Associació Nacional de Productors de Bestiar Porcí (ANPROGAPOR), l'Associació Catalana de Productors de Porcí (PORCAT), i el Grup de Sanejament Porcí de Lleida (GSP Lleida) van visitar les instal·lacions del CReSA per conèixer l'activitat del centre i buscar noves possibilitats de col·laboració.

La trobada es va organitzar al CReSA el passat 21 d’octubre, i va comptar amb la participació de Miguel Ángel Higuera, director d’ANPROGAPOR, Ricard Parés, director de PORCAT, Vicens Enrique-Tarancón, director del GSP Lleida, Elena Novell, directora tècnica del GSP Lleida, i Joaquim Segalés, director del CReSA.

La reunió va permetre evidenciar la utilitat del CReSA com a centre de recerca i de serveis pel sector porcí, i es va identificar la necessitat d’incrementar la relació del CReSA amb les diferents entitats vinculades al sector productiu del porcí a nivell espanyol. Es considerà que la cerca de mecanismes que permetin apropar les activitats del CReSA al sector, així com del sector al CReSA, i aconseguir que aquesta interacció sigui sòlida i perdurable, són objectius prioritaris per a totes les parts implicades.

A més, els visitants van tenir l’oportunitat de poder visitar les instal·lacions del centre, úniques a Catalunya, on es poden realitzar estudis amb virus, bacteris i paràsits que afecten al porc.


D’esquerra a dreta, Miguel Ángel Higuera (ANPROGAPOR), Vicens Tarancón (GSP Lleida), Elena Novell (GSP), Joaquim Segalés (CReSA) i Ricard Parès (PORCAT).

El CReSA, centre de referència en investigació únic a Catalunya

El CReSA és una fundació pública creada per la UAB i l’IRTA centrada en la investigació, el desenvolupament tecnològic, l’estudi i l’ensenyament de tots aquells aspectes relacionats amb la sanitat animal, en col·laboració amb altres institucions acadèmiques i de recerca i amb el sector privat. El CReSA treballa per a millorar la sanitat animal i la qualitat i la seguretat dels productes animals destinats al consum humà. Els equips d’investigadors desenvolupen la seva tasca a través de la cerca de vacunes innovadores i eficaces, l’estudi de l’epidemiologia, la resposta immunològica i els mecanismes patogènics, en valoren els riscs per a la salut humana i desenvolupen models d’infecció estandarditzats i tècniques diagnòstiques.

Situat en el Campus de la UAB, el CReSA compta amb unes instal·lacions tecnològicament avançades, amb dues àrees clarament diferenciades: laboratoris de bioseguretat de nivell 2 i unitat de biocontenció de nivell 3. En aquesta unitat, els sistemes de seguretat permeten a l’equip d'investigadors treballar amb els agents patògens inclosos a la llista de malalties de declaració obligatòria de l’Organització Mundial de Sanitat Animal (OIE).

Per saber-ne més sobre l’activitat del CReSA: Memòria Anual de Serveis a la Generalitat de Catalunya_CReSA 2012

Per contactar amb el Director del CReSA:

Dr. Joaquim Segalés Coma
Correu electrònic: joaquim.segales@cresa.uab.cat
Telèfon: +34 93 581 44 92
Fax: +34 93 581 44 90
Edifici CReSA. Campus UAB       
08193 Bellaterra (Cerdanyola del Vallès, Barcelona) Spain

¡Recomana aquesta pàgina!: