El CReSA, nou membre del Grup Europeu de Recerca EPIZONE

EPIZONE és una xarxa internacional de centres de recerca veterinària que treballen en malalties animals epizoòtiques. Amb la recent inclusió del CReSA i de 4 nous socis de la UE, Rússia, Austràlia i els EUA, EPIZONE compta amb 22 socis de 16 països diferents.

L'objectiu d'EPIZONE és jugar un paper clau en la investigació sobre la prevenció, detecció i control de malalties d'aus, porcs, peixos, ovelles, vaques, cavalls i animals salvatges per tal de reduir els riscos i el dany a la salut animal a la UE i a l’exterior.

Més de 300 científics de tot el món lluiten per un objectiu comú: millorar, estandarditzar i desenvolupar (nous) mètodes de diagnòstic, vacunes, estratègies d'intervenció, vigilància, estudis epidemiològics i anàlisi de riscos per millorar la prevenció i el control de les malalties infeccioses dels animals com la febre aftosa, la grip aviària, la pesta porcina clàssica i malalties transmeses per artròpodes (paparres i mosquits) com la llengua blava, la febre de la vall del Rift, la pesta porcina africana, la pesta equina africana, la febre hemorràgica de Crimea-Congo o la febre del Nil Occidental.

La presentació oficial del CReSA com a nou membre d’PIZONE va tenir lloc durant la 7a reunió anual EPIZONE "Res roman, excepte el canvi" (Brussel·les, Bèlgica, 1-4 d'octubre de 2013) , on el Dr. Fernando Rodríguez va assistir en representació del CReSA. Més de 220 ​​científics de dins i fora d'Europa (Xina, Rússia, Canadà, Turquia, Argentina, Austràlia i Sud-àfrica, entre d'altres) van participar en aquesta reunió en què CReSA va presentar tres contribucions científiques:

- Una comunicació oral presentada a la reunió satèl·lit NADIR, a càrrec de la Dra. Maria Montoya: Design of novel vaccines based on virus-like particles (VLPs) derived from calicivirus: multimeric presentation of epitopes.

- Dos pòsters:

  • Implementation of Diva Genetic Real-Time RT-PCR Assay Using a Lapinized Chinese Vaccine Of Classical Swine Fever Virus. Treball original de la línia d'investigació del CReSA en Patogènia i profilaxi d'infeccions per Pestivirus, liderada per La Dra. Llilianne Ganges.
  • Clinical surveillance of equine West Nile fever, Spain. Treball de col·laboració internacional amb la participación de la Dra. Ana Alba, del subprograma de recerca del CReSA en Epidemiologia veterinària i anàlisi de risc.

La reunió va ser precedida per la reunió Young EPIZONE, una oportunitat ideal per a gairebé 40 joves investigadors d’adquirir experiència mitjançant la presentació en públic de la seva feina actual. El programa científic es va tancar amb una reunió organitzada per l'EFSA, titulada: "Noves malalties animals a la UE: què hem après?", coordinada per Simone Moore, de la Facultat de Veterinària Medicina de la University College Dublin i president del panell de l'EFSA en salut animal i benestar (AHAW).

Amb quasi total seguretat, la inclusió del CReSA en EPIZONE incrementarà la seva presència internacional, fet que s’hauria de reflectir en la participació del CReSA en la 8a reunió EPIZONE que se celebrarà en Dinamarca el proper estiu (2014).

Més informació sobre EPIZONE: http://www.epizone-eu.net/

Descarregui’s el llibre de resums de la reunió:

http://www.epizone-eu.net/media/25665/Abstract_book%20EPIZONE%207th%20am%20Brussels.pdf

Contacti amb el Dr. Fernando Rodríguez:

Dr. Fernando Rodríguez González
Investigador del CReSA
Correu electrònic: fernando.rodriguez@cresa.uab.cat
Telèfon: +34 93 581 45 62
Fax: +34 93 581 44 90
Edifici CReSA. UAB Campus
08193 Bellaterra (Barcelona) Spain

¡Recomana aquesta pàgina!: