Formació sobre malalties del porc a Colòmbia

Laila Darwich i Joan Pujols, investigadors del CReSA, van participar com a ponents al Seminari Internacional de Malalties Respiratòries i Reproductives en Porcí celebrat els passats 21 a 25 d'octubre a Colòmbia.

El seminari, organitzat per l'Associació Colombiana de Porcicultors (ACP) va servir per compartir coneixements i experiències amb els porcicultors colombians, fet que pot sens dubte ajudar a millorar la productivitat i competitivitat del sector.

Principalment, es van tractar aspectes d'epidemiologia, diagnòstic i control de malalties respiratòries i reproductives del porc, però també es van discutir casos clínics relacionats amb aquestes malalties. A més van tenir ocasió d'explicar els principals programes d'investigació en sanitat porcina que es duen a terme al CReSA en l'actualitat.

El seminari es va realitzar durant els dies 21, 22, 24 i 25 d'octubre a Medellín, Cali, Pereira i Bogotà, respectivament, per la seva ubicació en els departaments amb major producció porcícola del país.

Les ponències realitzades van ser les següents:

  • Introducció als programes científics de sanitat porcina en desenvolupament al CReSA (Joan Pujols i Laila Darwich)
  • Epidemiologia, simptomatologia clínica i lesions de malalties respiratòries del porc: diagnòstic diferencial. Complex respiratori porcí (Laila Darwich)
  • Diagnòstic laboratorial i control de malalties respiratòries porcines (Laila Darwich)
  • Casos clínics de malaltia respiratòria porcina (Laila Darwich)
  • Epidemiologia, simptomatologia clínica i lesions de malalties reproductives del porc: diagnòstic diferencial (Joan Pujols)
  • Diagnòstic laboratorial i control de malalties reproductives porcines (Joan Pujols)
  • Casos clínics de malaltia reproductiva porcina (Joan Pujols)

Per saber més sobre l'ACP: www.porcicol.org.co

Per contactar amb els investigadors del CReSA:

Dra. Laila Darwich
Professora del Departament de Sanitat i Anatomia Animals, UAB. Investigadora del subprograma de recerca del CReSA en infeccions víriques endèmiques
Correu electrònic: laila.darwich@uab.cat
Telèfon: +34 935811046

Joan Pujols Romeu
Investigador del subprograma de recerca del CReSA en infeccions víriques transfrontereres
Correu electrònic: joan.pujols@cresa.uab.cat
Telèfon: +34 935814566

¡Recomana aquesta pàgina!: