Un projecte del CReSA guanya el tercer premi del Programa Generació d’Idees del PRUAB

El concurs del Programa Generació d’Idees 2013 del Parc de Recerca UAB (PRUAB) ha atorgat el seu tercer premi a Enric Vidal, investigador del CReSA, i a Ferran Sala, investigador del Servei de Farmàcia de l’Hospital Germans Trias i Pujol, per la presentació del projecte SESC (Servei de Suport a Escorxadors) del CReSA.

El SESC, una iniciativa del CReSA i de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (Departament de Salut, Generalitat de Catalunya), ofereix una gestió integral per identificar malalties de rellevància en salut pública i salut animal i proporciona eines, mitjançant la gestió de consultes telemàtiques i de laboratori, per arribar a aquest diagnòstic i per millorar l’eficàcia de la inspecció veterinària.

El PRUAB va lliurar el passat dia 29 de novembre els premis als tres projectes guanyadors del concurs, que aquest any celebra la seva segona edició i es dedica a impulsar iniciatives en el sector bio. El primer premi ha estat atorgat a MyStone, una eina que permet agilitzar el procés d’identificació i classificació dels càlculs renals, i el segon premi, al projecte Celifast, un biosensor per al ràpid diagnòstic de la malaltia celíaca.

A més a més, s’ha concedit un accèssit al projecte classificat en quarta posició, un dispositiu portàtil per a la detecció precoç d’infeccions víriques, presentat pels investigadors Marc Masa, del LEITAT, i Núria Busquets, del CReSA.

Els guanyadors han obtingut un primer premi de 2.500 € i sis mesos d’incubació a l’Edifici Eureka, un segon premi de 1.500 € i un tercer premi de 1.000 €. Un jurat d’experts en valorització d’idees de negoci ha estat l’encarregat d’escollir els vencedors d’entre els sis projectes que havien quedat finalistes en una selecció prèvia.


Ferran Sala (a l’esquerra) i Enric Vidal (al centre), guanyadors del tercer premi.


Marc Masa i Núria Busquets, guanyadors de l’accèssit.

Programa Generació d’Idees

El Programa Generació d’Idees és una iniciativa conjunta amb la UAB que se celebra per segon any consecutiu i que té com a principal objectiu el desenvolupament d’idees de negoci i la seva transformació en projectes empresarials reals. L’edició d’enguany estava enfocada a la creació de projectes en el sector bio. L’edició de l’any passat, dirigida a doctors de l’Escola d’Enginyeria de la UAB, va generar la creació de 12 projectes, 2 dels quals s’han transformat en empreses que avui dia es troben en actiu.

El programa va dirigit a estudiants de doctorat i a investigadors que tinguin interès en generar solucions de mercat a partir de la seva recerca. El programa, que va tenir una durada de 7 setmanes, inclou una fase de generació d’idees, una fase de formació en els aspectes clau de la gestió empresarial i, finalment, el concurs, que premia als 3 millors projectes presentats.

La notícia completa al lloc web del PRUAB:

http://www.uab.es/servlet/Satellite?cid=1243578619954&pagename=i-PR%2FPage%2FTemplatePageInteriorPR&noticiaid=1345664475623

Més sobre el SESC: http://www.cresa.es/blogs/sesc/

Per saber-ne més sobre el SESC:

Dr. Enric Vidal Barba
Investigador del CReSA
Correu electrònic: enric.vidal@cresa.uab.cat
Telèfon: +34 93 581 45 26
Fax: +34 93 581 44 90
Edifici CReSA. Campus de la UAB
08193 Bellaterra (Cerdanyola del Vallès) Spain

¡Recomana aquesta pàgina!: