CReSA participa a Infopork

La publicació i pàgina web Infopork ha convidat el Dr. Ivan Díaz, investigador del CReSA, a col·laborar-hi periòdicament per tal de presentar els darrers estudis científics realitzats al CReSA. De manera excepcional, el primer article aborda “l’impacte econòmic de la síndrome reproductiva i respiratòria porcina (PRRS) a tres països: Espanya, Estats Units d’Amèrica i Holanda”.

A l’article es posa l’accent especialment en com les circumstàncies concretes de cada explotació influeixen de manera significativa en l’impacte econòmic que pot comportar un brot de PRRS. Per tant, les pèrdues poden variar en funció de l’estatus immunològic previ de la granja, la virulència de la soca implicada en el procés, el maneig, les mesures de bioseguretat internes i externes, etc.

Tot i així, en general es considera que el cost causat per la PRRS és molt elevat; per això el Dr. Ivan Díaz aconsella utilitzar les dades que coneixem sobre aquesta síndrome “com una eina per plantejar mesures de control i/o eradicació, ja sigui a nivell particular o regional. Si som capaços de valorar, ni que sigui superficialment, el cost de la nostra situació particular, podrem plantejar de debò l’aplicació de mesures de control i/o eradicació viables i rendibles.”

La col·laboració entre el CReSA i la publicació Infopork pretén ser una finestra oberta entre el laboratori i el veterinari clínic d’Amèrica Llatina. L’objectiu és presentar els darrers estudis científics realitzats al CReSA i discutir-ne les implicacions o possibles repercussions pràctiques.

Dr. Ivan Díaz

Infopork es defineix com una “comunitat internacional dedicada exclusivament a la porcicultura” i, a més de la revista, també està present a Internet on procura estar constantment actualitzat amb articles especialitzats, vídeos i notícies d’interès d’arreu del món: Espanya, Estats Units d’Amèrica, Xile, Xina, Argentina (on hi té les oficines), Tailàndia, Itàlia, etc.

Per llegir l’article complet publicat a la web d’Infopork: El impacto económico del Síndrome Reproductivo y Respiratorio Porcino

Sobre Infopork: http://www.infopork.com/

Contacta amb l’investigador responsable:

Dr. Ivan Díaz Luque
Investigador al CReSA
Correu electrònic: ivan.diaz@cresa.uab.cat
Tel.: 93 581 45 65; Fax: +34 93 581 44 90
Edifici CReSA. Campus de la UAB
08193 Bellaterra (Cerdanyola del Vallès) Spain

 
¡Recomana aquesta pàgina!: