S’estrena la plataforma ConPRRS

ConPRRS és un grup cientificotècnic integral, independent i amb experiència contrastada en el PRRS, control de la malaltia inclòs, amb l’objectiu final de millorar la sanitat i la competitivitat del sector porcí.

La síndrome reproductiva i respiratòria porcina (PRRS) és una malaltia amb un dels impactes sanitari, productiu i econòmic més grans dins la cabana porcina. S’estima que un brot de PRRS té un cost d’uns 160€/truja i que en una situació endèmica les pèrdues s’acosten a una mitjana de 80€/truja/any.

Des del Centre de Recerca en Sanitat Animal (CReSA), la Universidad Complutense de Madrid (UCM) i la Universitat de Lleida (UdL) s’ha creat un grup tècnic de suport al control de PRRS (ConPRRS). La finalitat d’aquesta iniciativa és la de posar a l’abast d’empreses, A.D.S. i administracions tot el coneixement científic i tecnològic més actual –que inclou diagnòstic, avaluacions de bioseguretat, epidemiologia i una assessoria sobre les mesures aplicables en cada cas–  per al control local o regional del PRRS, i també oferir formació als veterinaris i a totes les persones que participin en programes de control de la malaltia. Tota la informació obtinguda a ConPRRS (diagnòstic, dades epidemiològiques, dades productives, anàlisis realitzades, etc.) s’oferirà amb garantia de transparència plena durant tot el procés però conservant la confidencialitat de les dades que s’obtinguin.

Els objectius finals de ConPRRS són contribuir a la millora en la sanitat i la competitivitat del sector porcí i generar coneixement nou que es pugui aplicar per solucionar problemes pràctics en el control del PRRS.

ConPRRS és una iniciativa que compta amb el recolzament desinteressat de quatre empreses amb experiència reconeguda en el PRRS, que són HIPRA, MERIAL, MSD i SYVA.

Descarregueu-vos el fulletó en format pdf: ConPRRS

Si desitgeu més informació poseu-vos en contacte amb:

Enric Mateu: Enric.mateu@uab.es
Cinta Prieto: cprietos@vet.ucm.es
Lorenzo Fraile: Lorenzo.fraile@prodan.udl.cat
Gerard Martín: Gerard.martin@cresa.uab.cat
Telèfon: 93 581 4565  

 
¡Recomana aquesta pàgina!: