Premiat un projecte d’investigació del CReSA sobre el circovirus porcí

El projecte de Sergio López Soria va ser guardonat a la 7a edició del Premi Europeu d’Investigació en Circovirus Porcí (PCV2) patrocinat per Boehringer Ingelheim.

Des de 2007, Boehringer Ingelheim ha finançat a 20 projectes d’investigació amb 25.000 euros a cadascun (un total de 500.000 euros). L’any 2013, el consell de revisió extern va haver d’escollir entre onze projectes de gran qualitat. En aquesta 7a edició dels premis del PCV, van seleccionar per optar al premi els següents projectes:

The effect of dam PCV2a vaccination on subsequent challenge with a variant PCV2b strain during late gestation and the effect of exposure of piglets from vaccinated and unvaccinated dams to porcine parvovirus type 1 (PPV1) at weaning. (Dra. Tanja Opriessnig, RU)
PCV2 vaccination of sows at different stages of the production cycle: Effects on the reproductive parameters and transfer of maternal antibodies. (Sergio López Soria, España)
Prevention of initial replication of PCV2 by vaccination with CircoFLEX. (Dr. Dirk Werling, RU)

La celebració del premi d’investigació en PCV2 es va celebrar a la Universitat Autònoma de Barcelona situada a Cerdanyola del Vallès (Barcelona). Els premis de 2013 van ser atorgats als investigadors guanyadors per part del consell de revisió: el Dr. Maurice Pensaert, ex-director del Laboratori de Virologia de la Universitat de Gant a Bèlgica, i la Dra. Petra Maaß, directora tècnica sènior a nivell mundial de Productes Biològics de Porcí a Boehringer Ingelheim Animal Health.

Premi Europeu d’Investigació en Circovirus Porcí (PCV2)

Boehringer Ingelheim pretén finançar de manera continuada a la investigació aplicada independent en el camp de la immunitat, patogènia, epidemiologia i interacció amb altres (possibles) patògens del PCV2. El Premi Europeu d’Investigació en Circovirus Porcí (PCV2) és un premi anual que reconeix l’esforç de propostes d’investigació en aquesta àrea d’investigació immunològica aplicada del PCV2.

El premi compta amb un consell de revisió extern composat per científics europeus líders en la investigació porcina aplicada que examinen les propostes i decideixen quins seran els projectes guanyadors. Es concedeix cada any un màxim de tres premis, valorats en 25.000 euros cadascun, als investigadors a fi d’impulsar el coneixement científic en aquestes àrees.

Per obtenir més informació:

Sergio López Soria
Investigador del CReSA
Unitat d’Estudis de Camp del CReSA
Correu electrònic: sergio.lopez@cresa.uab.cat
Núm. de telèfon: +34 93 581 44 95
Fax: +34 93 581 44 90
Campus UAB. Edifici CReSA s/n
08193 Bellaterra, Cerdanyola del Vallès (España)

 
¡Recomana aquesta pàgina!: