Un comitè de l’Universitat de Yamaguchi visita el CReSA

El Dr. Yasuo Kiso, degà de la Facultat de Medicina Veterinària de l’Universitat de Yamaguchi, conjuntament amb els Drs. Koichi Sato i Masaru Okuda,  vicedegà i el director del Hospital Veterinari de la mateixa facultat, respectivament, van visitar les instal·lacions del CReSA acompanyats pel Dr. Joaquim Segalés, el director d’aquest centre, i el Dr. Jorge Martínez, investigador del mateix i Coordinador d'Intercanvis i Relacions Internacionals de la Facultat de Veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona.

La trobada va tenir lloc el passat 23 de maig i ha comptat amb una breu presentació sobre algunes activitats del CReSA, que l'acrediten com a centre d'investigació excel·lència. També s'ha aprofitat la visita per ensenyar tant al laboratori de bioseguretat de nivell 3 (NBS3), com altres instal·lacions del centre, úniques a Catalunya.

En aquesta reunió s'ha pogut evidenciar la importància dels serveis que presta el CReSA a la societat i, d'altra banda, s'ha identificat la necessitat d'incrementar la relació internacional del centre amb altres institucions.


D'esquerra a dreta: Dr. Koichi Sato, Dr. Jorge Martínez, Dr. Yasuo Kiso, Dr. Joaquim Segalés, Dr. Masaru Okuda, Ms. Naomi Macinska.


El CReSA, centre de referència en investigació únic a Catalunya

El CReSA és una fundació pública creada per la UAB i l’IRTA centrada en la investigació, el desenvolupament tecnològic, l’estudi i l’ensenyament de tots aquells aspectes relacionats amb la sanitat animal, en col·laboració amb altres institucions acadèmiques i de recerca i amb el sector privat.

El CReSA treballa per a millorar la sanitat animal i la qualitat i la seguretat dels productes animals destinats al consum humà. Els equips d’investigadors desenvolupen la seva tasca a través de la cerca de vacunes innovadores i eficaces, l’estudi de l’epidemiologia, la resposta immunològica i els mecanismes patogènics, en valoren els riscs per a la salut humana i desenvolupen models d’infecció estandarditzats i tècniques diagnòstiques.

Situat en el Campus de la UAB, el CReSA compta amb unes instal·lacions tecnològicament avançades, amb dues àrees clarament diferenciades: laboratoris de bioseguretat de nivell 2 i unitat de biocontenció de nivell 3. En aquesta unitat, els sistemes de seguretat permeten a l’equip d'investigadors treballar amb els agents patògens inclosos a la llista de malalties de declaració obligatòria de l’Organització Mundial de Sanitat Animal (OIE).

¡Recomana aquesta pàgina!: