El CReSA s'incorpora al Mapa d'ICTS

El Consell de Política Científica, Tecnològica i d'Innovació ha aprovat l'actualització del Mapa d'Infraestructures Científiques i Tècniques Singulars (ICTS), el qual incorpora el Centre de Recerca en Sanitat Animal (CReSA) dins de la Xarxa de Laboratoris d'Alta Seguretat Biològica.

El Mapa passa a ser compost per 29 ICTS que aglutinen un total de 59 infraestructures (tres de les quals segueixen en fase de construcció), totes elles de titularitat pública, úniques en el seu gènere i que la seva utilització està oberta a tota comunitat científica, tecnològica i industrial, tant a nivell nacional, com internacional.

Les 29 instal·lacions estan dividides en vuit àmbits:

  1. Astronomia i Astrofísica: Gran Telescopi Canàries; Observatoris Canaris; Observatori Astronòmic de Calar Alt; Radiotelescopi IRAM 30M; Centre Astronòmic de Yebes; Observatori Astrofísic de Javalambre, i Laboratori Subterrani de Canfranc.

  2. Ciències del Mar, de la Vida i de la Terra: Plataforma Oceànica de Canàries; Sistema d'Observació Costaner de les Illes Balears; Flota Oceanogràfica Espanyola; Bases Antàrtiques Espanyoles; Reserva Biològica de Doñana; Plataformes Aèries de Recerca.

  3. Tecnologies de la Informació i Comunicacions: Xarxa Espanyola de Supercomputació Gran -liderada pel BSC-Centre Nacional de Supercomputación- i RedIris.

  4. Ciències de la Salut i Biotecnologia: Infraestructures Integrada de Producció i Caracterització de Nanomaterials, Biomaterials i Sistemes en Biomedicina; Infraestructura integrada de Tecnologies Òmiques; Xarxa de Laboratoris d'Alta Seguretat Biològica (en la qual es troba el CReSA); Infraestructura integrada d'Imatge Biomèdica; Laboratori de Ressonància Magnètica Nuclear.

  5. Energia: Plataforma Solar d'Almeria i Laboratori Nacional de Fusió.

  6. Enginyeria: Infraestructura integrada d'Experimentació Marítima.

  7. Materiales: Sincrotrón ALBA, Red de Salas Blancas de Micro y Nanofabricación; Infraestructura Integrada de Microscopía Electrónica de Materiales; Centro de Láseres Pulsados Ultraintensos; Centro Nacional de Aceleradores.

  8. Ciències Socioeconòmiques i Humanitats: Centre Nacional de l'Evolució Humana.

Mapa del 2010 en el qual es mostren les primeres Instal·lacions Científiques i Tècniques Singulars - ICTS
¡Recomana aquesta pàgina!: