11ª Reunió Científica Anual de Microbiologia

El proper divendres, 21 novembre, 2014, es celebrarà la 11ª Reunió Científica Anual de Microbiologia (RECAM), promogut per la Societat Catalana de Biologia, en la qual es pretén debatre avenços recents de la microbiologia, presentar diferents grups dedicats a les ciències microbiològiques i promoure activitats de col·laboració entre laboratoris, centres de recerca i universitats.

Es tracta d'una activitat dirigida a microbiòlegs, a personal de centres de recerca, a professors i estudiants de diverses branques de les ciències de la vida i de la salut, així com a altres professionals a qui els interessi els avenços en microbiologia.

Les ponències comptaran amb la presència d'experts com el Dr. Ricardo Guerrero, president de la Societat Espanyola de Microbiologia, així com de la Dra. Núria Radó-Trilla, Doctora en Biomedicina (UPF) i especialitzada en genòmica evolutiva, i de la Dra. Pilar Orús, Cap del Departament de Microbiologia a Europa de l'empresa REVLON. També hi participaran la Dra. Olga Sánchez, professora agregada del Departament de Genètica i Microbiologia de la UAB, la Dra. Marta Royo-Llonch, jove biòloga responsable per l'estudi de genètica de poblacions amb Single Amplified Genomes (SAGs) de Bacteroidetes Marins i metagenòmica dins l'equip de TARA Oceans i, finalment, intervindrà el Dr. Francesc Xavier Abad, Gestor de Laboratoris de NBS2/NBS3 del CReSA.

La col·laboració del Dr. Abad es centrarà en definir la importància i necessitats que existeixin normes i sistemes de contenció biològica quan es treballa amb microorganismes patògens o altament patògens. El coneixement i una bona aplicació de les mateixes garantirà la protecció no només de l'equip investigador, com també de la col·lectivitat i del  medi ambient.

Mercè Berlanga i Jordi Urmeneta són els coordinadors de la RECAM 2014, que se celebrarà a la Sala Pere i Joan Coromines, al edifici de l’Institut d’Estudis Catalans, a les 9:20h.

Per a més informació:

Consulta el programa del RECAM 2014 [PDF]

O contacta l'investigador implicat:

Dr. Francesc Xavier Abad
Correu electrònic: xavier.abad@cresa.uab.cat
Telèfon: +34 93 581 45 64
Edifici CReSA. Campus UAB.
08193 Bellaterra (Cerdanyola del Vallès, Barcelona) Spain

¡Recomana aquesta pàgina!: