Jornada SESC 2014 de formació per veterinaris d’escorxador

El primer divendres de desembre, es va celebrar la jornada de formació continuada sobre algunes de les principals malalties trobades en els últims anys a Europa, com la tuberculosi i altres patologies que afecten tant els animals com als homes. Va ser impulsada pel Servei de Suport a Escorxadors (SESC) i ha comptat amb un total de 42 assitents.

Aquesta formació, organitzada pel CReSA i per l'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), s'ha dirigit principalment a veterinaris que treballen en escorxadors, pretén donar suport diagnòstic a aquests professionals.

Durant la jornada es va presentar com s'ha anat desenvolupant el SESC en aquests sis primers anys de funcionament, també es va explicar en què consisteix el programa d'eradicació de la tuberculosi bovina, fent  un repàs de les principals malalties exòtiques trobades a Europa en els últims anys i, finalment, es va tancar l'esdeveniment amb una sessió interactiva d’identificació de lesions amb alguns casos particulars que van arribar al SESC.

El SESC va néixer d'una iniciativa de l'ASPCAT (Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya) i el CReSA, amb un clar objectiu de donar suport diagnòstic a les actuacions dels veterinaris oficials d'escorxador en la responsabilitat que tenen sobre la destinació dels animals i les carns després de dur a terme les inspeccions ante mortem i post mortem, d'acord amb la seva formació i experiència, els procediments aprovats i la normativa legal.

L'esdeveniment es va realitzar a Sala d’Actes de la Facultat de Veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), entre les 9:00h i les 13:00h.

 

 

Publicacions relacionades:

Salut Pública i el Centre de Recerca en Sanitat Animal (CReSA) organitzen una jornada per celebrar els 6 primers anys de funcionament del Servei de Suport a escorxadors (SESC)” - Nota de premsa publicada per l’ASPCAT

 “De la granja a la taula, passant per l’escorxador” - Blog CReSA & the city

Per a més informació:

Consulta el programa de la Jornada SESC 2014 [PDF].

Contacta amb l'investigador responsable:

Dr. Enric Vidal Barba
Perfil a Cercador d’Experts del CReSA
Investigador del CReSA, Coordinador del SESC
enric.vidal@cresa.uab.cat
(+34) 935814526

¡Recomana aquesta pàgina!: