IRTA-CReSA, nou centre d’excel·lència de la Global Virus Network

La Global Virus Network (GVN) ha anunciat recentment la incorporació del Centre de Recerca en Sanitat Animal (IRTA-CReSA) a la seva xarxa mundial de centres d'excel·lència. En l'actualitat hi ha 34 centres d'excel·lència en 24 països.

IRTA-CReSA és el segon centre espanyol que entra a formar part de la xarxa (ja n’és membre el Centro de Biología Molecular Severo Ochoa (CBMSO), de Madrid) i és el tercer centre dedicat a la recerca en sanitat animal, juntament amb el Veterinary Public Health Institute (IZSVe), d’Itàlia, i el Pirbright Institute, del Regne Unit.

La missió de la GVN és enfortir la investigació mèdica i la resposta a les malalties humanes causades per virus i preparar-se per les noves amenaces pandèmiques virals. La GVN compleix la seva missió mitjançant el suport a la investigació d'avantguarda, l'educació pública i la promoció. L’entrada d’IRTA-CReSA a la GVN ampliarà el seu horitzó internacional, oferirà noves oportunitats de col·laboració amb els principals investigadors de virus de tot el món, i ajudarà a assolir l’objectiu “un món, una salut".

La incorporació d’IRTA-CReSA es deu al seu lideratge en la investigació sobre infeccions i malalties víriques animals i les seves implicacions per a la salut humana. Amb unes instal·lacions de Bioseguretat de Nivell 3 (NBS3), els grups de recerca multidisciplinaris del centre se centren en la recerca bàsica, l'epidemiologia i el desenvolupament de vacunes i eines per al diagnòstic de les malalties zoonòtiques de notificació obligatòria, com són la febre del Nil Occidental, febre de la Vall del Rift, Chikungunya, llengua blava, Schmallenberg, grip aviària, MERS-coronavirus i pestivirus; així com en les malalties víriques endèmiques que causen importants pèrdues econòmiques a la ramaderia, com la síndrome reproductiva i respiratòria porcina, circovirosi porcina i grip porcina.

A banda dels centres d’excel·lència en xarxa, són socis de la GVN la World Health Organization (WHO), World Academy of Sciences (TWAS), U.S. Centers for Disease Control & Prevention, U.S. Army Medical Research and Material Command, U.S. Army Medical Research Institute of Infectious Diseases i Walter Reed Army Institute of Research.

Més informació:

GVN: http://gvn.org/

La notícia al butlletí Spring/Summer 2015 Virion: http://ow.ly/O29SV

Sobre l'IRTA:

L’IRTA és un institut d'investigació dedicat a la R+D+i agroalimentària en els àmbits de la producció vegetal, la producció animal, les indústries alimentàries, el medi ambient i el canvi global, i l’economia agroalimentària. La transferència dels seus avenços científics contribueix a la modernització, competitivitat i desenvolupament sostenible dels sectors agrari, alimentari i aqüícola, a la provisió d’aliments sans i de qualitat per als consumidors i a la millora del benestar de la població. L’IRTA està adscrit al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) de la Generalitat de Catalunya.

cid:image002.jpg@01D05037.D5E89FC0  cid:image004.jpg@01D05037.D5E89FC0  cid:image006.jpg@01D05037.D5E89FC0  cid:image008.jpg@01D05037.D5E89FC0 irtaldia

¡Recomana aquesta pàgina!: