Curs de postgrau "Estratègies en bioseguretat i biocontenció": inscripció oberta

Aquest curs, organitzat per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i que compta amb el suport de l’Asociación Española de Bioseguridad (AEBioS), se celebrarà del 5 al 9 d'octubre del 2015 a la UAB. Entre el professorat, es troba personal del Centre de Recerca en Sanitat Animal (IRTA-CReSA).

En l’actualitat hi ha una demanda creixent d'experts en bioseguretat en el context de les noves tecnologies biològiques i l’interès social emergent en aquest camp (organismes modificats genèticament, nous virus, malalties emergents, bioterrorisme, etc). Aquest curs, de modalitat presencial, compta amb 15 places adreçades a professionals de l'àmbit de les Biociències, Ciències de la Salut i Veterinària, i proporcionarà coneixements i competències bàsiques en matèria de bioseguretat.

El temari abasta temàtiques molt diverses: normatives, avaluació del risc biològic (fonts i classificació), control del risc (mesures higièniques, sistemes de contenció, equips de protecció individual, filtració HEPA, transport de material biològic, gestió d'emergències, programes de formació i informació, norma ISO 15793 de gestió de risc biològic, etc.), bioseguretat en el treball amb animals, plantes i línies cel·lulars, i un mòdul amb cinc pràctiques específiques.

El curs tindrà lloc del 5 al 9 d'octubre del 2015 a la Facultat de Veterinària de la UAB i les instal·lacions de l'IRTA-CReSA. Està organitzat per Facultat de Biociències i Facultat de Veterinària, amb el suport de l'Oficina de Medi Ambient de la UAB i l'Associació Espanyola de Bioseguretat (AEBioS).

Informació i inscripcions:

http://www.uab.cat/web/postgrau/curs-en-estrategies-en-bioseguretat-i-biocontencio/informacio-general-1201094877538.html/param1-3045_ca/param2-1999/

Sobre l'IRTA:

L’IRTA és un institut d'investigació dedicat a la R+D+i agroalimentària en els àmbits de la producció vegetal, la producció animal, les indústries alimentàries, el medi ambient i el canvi global, i l’economia agroalimentària. La transferència dels seus avenços científics contribueix a la modernització, competitivitat i desenvolupament sostenible dels sectors agrari, alimentari i aqüícola, a la provisió d’aliments sans i de qualitat per als consumidors i a la millora del benestar de la població. L’IRTA està adscrit al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) de la Generalitat de Catalunya.

cid:image002.jpg@01D05037.D5E89FC0  cid:image004.jpg@01D05037.D5E89FC0  cid:image006.jpg@01D05037.D5E89FC0  cid:image008.jpg@01D05037.D5E89FC0 irtaldia

¡Recomana aquesta pàgina!: