1r Congrés de l'Associació Colombiana de Ciència i Benestar d'Animals de Laboratori (ACCBAL)

Del 2 al 4 de desembre va tenir lloc el primer congrés de l'Associació Colombiana de Ciència i Benestar d'Animals de Laboratori (ACCBAL), a Bucaramanga, Colòmbia. La seu del Congrés va ser la sala d'actes de Universitat Cooperativa de Colòmbia, organitzava el congrés la Facultat de Medicina Veterinària i Zootecnia de la mateixa Universitat.

El títol del congrés va ser, Planificació i Gestió d’estabularis: Requisit fonamental del Benestar Animal amb finalitat científica. Prèviament a l'inici del mateix va tenir lloc el 4t Seminari Taller Internacional de la Xarxa Colombiana Cicuales en què els assistents van poder treballar sobre la mida mostral en dissenys experimentals.

Fonamentalment el congrés va intentar aportar als assistents una visió actual de les necessitats existents en quant a planificació i gestió dels estabularis tant d'espècies animals de laboratori com d'espècies animals d'abastament (Des de el seu disseny arquitectònic com des del punt de vista financer passant per temes legislatius) tant a Llatinoamèrica com a Europa i Estats Units.

Es van organitzar diferents taules rodones amb una important participació per part dels assistents.

En l'àmbit de la Bioseguretat i la Biocontenció, el Sr David Solanes, soci de AEBIOS i Responsable Serveis Tècnics de l'IRTA-CReSA (Centre de Recerca en Sanitat Animal) va realitzar dues xerrades, la primera de les quals sobre "Bioseguretat i biocontenció en estabularis: dissenyant per models experimentals d'alt risc ", i una segona amb títol:" Bioseguretat i biocontenció en estabularis: Gestió d'Instal·lacions en les dues vies ", que van ser seguides amb gran atenció.

El congrés, que va comptar amb l'assistència d'unes 100 persones, la major part de les mateixes professionals treballant en estabularis, va donar espai també a una molt interessant sessió de Pòsters amb premi per al millor dels mateixos a la finalització de l'esdeveniment.

 

Per a contactar amb el investigador:

David Solanes
IRTA-CReSA
Tel. 93 467 40 40
david.solanes@irta.cat

Per a més informació consulteu l'enllaç:

http://accbalcicuales2015.wix.com/congreso

Sobre l'IRTA:

L’IRTA és un institut d'investigació dedicat a la R+D+i agroalimentària en els àmbits de la producció vegetal, la producció animal, les indústries alimentàries, el medi ambient i el canvi global, i l’economia agroalimentària. La transferència dels seus avenços científics contribueix a la modernització, competitivitat i desenvolupament sostenible dels sectors agrari, alimentari i aqüícola, a la provisió d’aliments sans i de qualitat per als consumidors i a la millora del benestar de la població. L’IRTA està adscrit al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) de la Generalitat de Catalunya.

cid:image002.jpg@01D05037.D5E89FC0  cid:image004.jpg@01D05037.D5E89FC0  cid:image006.jpg@01D05037.D5E89FC0  cid:image008.jpg@01D05037.D5E89FC0 irtaldia

¡Recomana aquesta pàgina!: