Vet+i visita l'IRTA-CReSA i promou la col·laboració publico-privada amb els Centres amb Infraestructures Científico-tècniques Singulars (ICTS)

El passat dimarts 26 d'abril va tenir lloc la Jornada de Col·laboració publico-privada i visita al Centre IRTA-CReSA. El Centre de Recerca en Sanitat Animal (CReSA) és el programa de sanitat animal l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), empresa pública de la Generalitat de Catalunya, adscrita al Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP). El CReSA es va crear com una fundació pública el 1999 per iniciativa de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i el propi IRTA, i va ser incorporat definitivament a l'IRTA al gener de 2015.


A l'arribada a les instal·lacions el director de l’IRTA-CReSA, Joaquim Segalés, va donar la benvinguda als assistents, presentant-los les característiques del Centre i les mesures de Bioseguretat a seguir per realitzar la visita, i va donar la paraula a Jordi Casal, Ignacio Badiola i Lliliane Ganges, els quals van presentar més detingudament les línies d'investigació i possibilitats del Centre per a les empreses de sanitat animal, dins dels subprogrames de recerca d'Epidemiologia i anàlisi de risc; recerca en Malalties endèmiques, així com, en Malalties exòtiques.

El centre agrupa el potencial humà de recerca en sanitat animal de les dues institucions fundadores, i aprofita un nou edifici tecnològicament avançat, amb biocontenció de nivell 3 (NBS3) per desenvolupar la recerca, aglutinar esforços i canalitzar nous recursos d'aquest àmbit.Uns 30 experts de gairebé 20 empreses, van acudir a aquesta visita i Jornada de col·laboració Público-Privada, i van poder veure les seves instal·lacions amb biocontenció de nivell 3 (NBS3), i realitzar networking amb les altres empreses i investigadors del CReSA. Les empreses assistents, així com el personal del CReSA, van valorar aquesta iniciativa de manera molt positiva tant per l'organització com per la utilitat per conèixer en detall possibles futures formes de col·laborar entre el Centre i les empreses.

Vet+i
té el ferm compromís de contribuir a la utilització de les Infraestructures Científiques i Tecnològiques Singulars (ICTS), i altres centres tecnològics i de recerca de l'àmbit de la sanitat animal, de donar a conèixer les seves infraestructures, línies de treball i serveis científic tecnològics ; i el seu personal qualificat a les empreses per incentivar el desenvolupament de productes innovadors.

Per a contactar amb el director del IRTA-CReSA:

Dr. Joaquim Segalés 
Email: joaquim.segales@irta.cat 
Telèfon: +34 93 467 40 40
Campus UAB, Edifici CReSA s/n,  08193  Bellaterra (Cerdanyola del Vallès) Spain

Sobre l'IRTA:

L’IRTA és un institut d'investigació dedicat a la R+D+i agroalimentària en els àmbits de la producció vegetal, la producció animal, les indústries alimentàries, el medi ambient i el canvi global, i l’economia agroalimentària. La transferència dels seus avenços científics contribueix a la modernització, competitivitat i desenvolupament sostenible dels sectors agrari, alimentari i aqüícola, a la provisió d’aliments sans i de qualitat per als consumidors i a la millora del benestar de la població. L’IRTA està adscrit al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya.

cid:image002.jpg@01D05037.D5E89FC0  cid:image004.jpg@01D05037.D5E89FC0  cid:image006.jpg@01D05037.D5E89FC0  cid:image008.jpg@01D05037.D5E89FC0 irtaldia

¡Recomana aquesta pàgina!: