David Solanes participa en un curs de formació en Operatives de Biocontenció a la Universitat de Medicina de Galveston, Texas

Convidat pel Director del Departament Institutional Biocontainment Resources, el professor Miguel A. Grimaldo, el cap de serveis tècnics de l'IRTA-CReSA i responsable de la Unitat de Biocontenció de Nivell 3, David Solanes, ha assistit a un curs de formació avançada sobre Operatives de Biocontenció impartit en instal·lacions de l'edifici Keiller del Galveston National Laboratory de la Universitat de Texas Medical Branch (Estats Units), del 6 al 10 de juny del 2016.

Fotografia de grup al Galveston National Lab (Keiller Building).

La construcció i el manteniment de laboratoris de bioseguretat de nivells 3 i 4, juntament amb la descontaminació i tractament d’eliminació de residus, han estat alguns dels temes que s'han abordat en aquest curs de caràcter teòric i pràctic, i que ha tingut lloc en un centre referent internacional en investigacions amb patògens de nivell 3 i 4 com MERS-coV, Ébola etc. i que, recentment, ha remodelat un laboratori per investigar amb el virus Zika.

Al curs, de caràcter internacional, han assistit també membres del govern del Brasil i els responsables de bioseguretat de centres de referència a Espanya, com Gonzalo Pascual del CISA, de l’Institut Nacional d'Investigació i Tecnologia Agrària i Alimentària (INIA) i Iñaki Echeverria, el Coordinador dels Serveis Generals de Recerca (SGIker).

La reunió d'experts en la matèria en el centre nord-americà ha constituït també un primer acostament per consensuar criteris en àrees de bioseguretat i biocontenció entre Europa i els Estats Units. Aspectes sobre els que sens dubte s’aprofundirà i seran objecte d'estudi en el pròxim congrés de bioseguretat de l'Associació Espanyola de Bioseguretat (AEBioS), que se celebrarà els dies 17-18 d'octubre a Bilbao.

Per a contactar amb el cap de serveis tècnics del IRTA-CReSA:

David Solanes 
Email: david.solanes@irta.cat 
Telèfon: +34 93 467 40 40
Campus UAB, Edifici CReSA s/n,  08193  Bellaterra (Cerdanyola del Vallès) Spain

Sobre l'IRTA:

L’IRTA és un institut d'investigació dedicat a la R+D+i agroalimentària en els àmbits de la producció vegetal, la producció animal, les indústries alimentàries, el medi ambient i el canvi global, i l’economia agroalimentària. La transferència dels seus avenços científics contribueix a la modernització, competitivitat i desenvolupament sostenible dels sectors agrari, alimentari i aqüícola, a la provisió d’aliments sans i de qualitat per als consumidors i a la millora del benestar de la població. L’IRTA està adscrit al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya.

cid:image002.jpg@01D05037.D5E89FC0  cid:image004.jpg@01D05037.D5E89FC0  cid:image006.jpg@01D05037.D5E89FC0  cid:image008.jpg@01D05037.D5E89FC0 irtaldia

¡Recomana aquesta pàgina!: