Caracterització genòmica i epidemiologia molecular del virus de la Bursitis infecciosa a Espanya.

El passat dijous 14 de juliol de 2016, a la Sala de Graus de la Facultat de Veterinària de la UAB va tenir lloc la lectura de tesi doctoral de Jennifer S. Toskano Hurtado que portava per títol: “Caracterización genómica y epidemiología molecular del virus de la Bursitis infecciosa en España” i va ser dirigida per Natalia Majó i Jose Ignacio Núñez, investigadors de l'IRTA-CReSA.

La tesi aporta importants contribucions al coneixement de l'epidemiologia del virus de la bursitis infecciosa aviària (IBDV), també coneguda com a malaltia de Gumboro, causant d'una malaltia de gran importància en la producció d'aus. Una important aportació del treball de la tesi consisteix en la seqüenciació i anàlisi de més de 950 soques del IBDV, el que permet tenir una visió general de la circulació al camp. D'altra banda, els estudis de filogeografia han pogut demostrar l'origen dels virus molt virulents de IBDV, que contràriament al que s'havia assumit, procedeixen directament d'Àsia i no del nord-oest d'Europa, demostrant la utilitat d'aquestes tècniques en el coneixement i control de la malaltia.

 

“...cal destacar la primera descripció del fenomen de recombinació en els virus aïllats a Espanya, fenomen no descrit fins ara.

Igualment, ha contribuït a l'augment de seqüències del genoma complet disponibles per aquest virus. Entre els resultats obtinguts cal destacar la primera descripció del fenomen de recombinació en els virus aïllats a Espanya, fenomen no descrit fins ara. Tota aquesta informació és molt rellevant per a futures investigacions sobre el coneixement de diferents aspectes relacionats amb el control del virus, des de la patogènia, virulència, disseny de vacunes, entre d'altres.

Per a contactar amb els directors d’aquesta tesi:

Dra. Natalia Majó
Investigadora de l’IRTA-CReSA.
Email: natalia.majo@irta.cat
Telèfon: +34 93 467 40 40
Campus UAB, Edifici CReSA s/n,  08193  Bellaterra (Cerdanyola del Vallès) Spain 

Dr. Jose Ignacio Núñez
Investigador de l’IRTA-CReSA.
Email: joseignacio.nunez@irta.cat
Telèfon: +34 93 467 40 40
Campus UAB, Edifici CReSA s/n,  08193  Bellaterra (Cerdanyola del Vallès) Spain 

Sobre l'IRTA:

L’IRTA és un institut d'investigació dedicat a la R+D+i agroalimentària en els àmbits de la producció vegetal, la producció animal, les indústries alimentàries, el medi ambient i el canvi global, i l’economia agroalimentària. La transferència dels seus avenços científics contribueix a la modernització, competitivitat i desenvolupament sostenible dels sectors agrari, alimentari i aqüícola, a la provisió d’aliments sans i de qualitat per als consumidors i a la millora del benestar de la població. L’IRTA està adscrit al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya.

cid:image002.jpg@01D05037.D5E89FC0  cid:image004.jpg@01D05037.D5E89FC0  cid:image006.jpg@01D05037.D5E89FC0  cid:image008.jpg@01D05037.D5E89FC0 irtaldia

¡Recomana aquesta pàgina!: