La patogènesi molecular bacteriana al punt de mira a Prato, Itàlia

Els passats dies 11 al 14 d'octubre va tenir lloc a Prato (Itàlia) el congrés VetPath 2016 en el qual la investigadora de l'IRTA-CReSA, la Dra. Virginia Aragón, va ser convidada a donar una conferència amb el títol "Haemophilus parasuis in the respiratory tract "(Haemophilus parasuis en el tracte respiratori). A més, altres investigadors del centre, van presentar també els seus treballs en format pòster com la Dra. Flor Correa que va presentar el seu studio titulat "The nasal microbiota composition in Piglets is dependent on antibiotic treatment" (La composició de la microbiota nasal en garrins depèn del tractament amb antibiòtics ) o l'estudiant de doctorat Sergi López que va presentar "Characterization of Moraxella strains from the nasal cavities of Piglets" (Caracterització de soques de Moraxella de la cavitat nasal de garrins).

La Dra. Flor Correa i Sergi López durant la sessió de pòsters.

La congrés Prato sobre la patogènesi de les infeccions bacterianes dels animals va ser iniciat el 2010 per l'Australian Research Council Centre of Excellence in Structural and Functional Microbial Genomics (Consell Australià de Recerca Centre d'Excel·lència en Genòmica Microbiana estructural i funcional) per omplir un buit important en l'espectre de conferències internacionals. Les reunions sobre la patogènesi bacteriana en general es concentren en els patògens humans, mentre que els congressos de veterinària solen estar poc enfocats a la patogènesi molecular. El congrés a Prato omple aquest buit, reunint a científics i veterinaris interessats en els mecanismes patogènics dels bacteris que infecten als animals.

Per a contactar amb les investigadores de l’IRTA-CReSA:

Dra. Virginia Aragón                                     
Email: virginia.aragon@irta.cat          
Telèfon: +34 93 467 40 40
Campus UAB, Edifici CReSA s/n,  08193  Bellaterra (Cerdanyola del Vallès) Spain
     

Dra. Flor Correa
Email: flor.correa@irta.cat
Telèfon: +34 93 467 40 40
Campus UAB, Edifici CReSA s/n,  08193  Bellaterra (Cerdanyola del Vallès) Spain

Sobre l'IRTA:

L’IRTA és un institut d'investigació dedicat a la R+D+i agroalimentària en els àmbits de la producció vegetal, la producció animal, les indústries alimentàries, el medi ambient i el canvi global, i l’economia agroalimentària. La transferència dels seus avenços científics contribueix a la modernització, competitivitat i desenvolupament sostenible dels sectors agrari, alimentari i aqüícola, a la provisió d’aliments sans i de qualitat per als consumidors i a la millora del benestar de la població. L’IRTA està adscrit al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya.

cid:image002.jpg@01D05037.D5E89FC0  cid:image004.jpg@01D05037.D5E89FC0  cid:image006.jpg@01D05037.D5E89FC0  cid:image008.jpg@01D05037.D5E89FC0 irtaldia

¡Recomana aquesta pàgina!: